• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Ο καλύτερος Ιανουάριος από το 2013 – Αυξήθηκε κατά 280 δισ. δολάρια η αξία της αγοράς crypto

    • Bloomberg


    Το Bitcoin βαδίζει προς τον καλύτερο Ιανουάριο από το 2013, με τους επενδυτές να ποντάρουν στην υποχώρηση της νομισματικής σύσφιξης αλλά και της κρίσης της αγοράς crypto.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έχει αυξηθεί πάνω από 40% από τις αρχές του έτους. Μικρότερα ψηφιακά νομίσματα όπως το Solana, το Axie Infinity και το Decentraland έχουν διπλασιαστεί σε αξία, στο πλαίσιο της εκτίναξης του συνόλου της αγοράς crypto κατά 280 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο, με βάση τα στοιχεία της CoinGecko.

    Η ανάκαμψη από την μεγάλη καταστροφή του περασμένου έτους εντάσσεται στην ευρύτερη αναζωπύρωση της διάθεσης για επενδύσεις υψηλότερου ρίσκου λόγω των προσδοκιών ότι οι κεντρικές τράπεζες θα επιβραδύνουν τις αυξήσεις των επιτοκίων και ίσως ακόμη και θα μειώσουν το κόστος δανεισμού αργότερα φέτος, όταν ο υψηλός πληθωρισμός θα μετριαστεί.

    Bitcoin's Strong January | The largest token is having its best month since the end of 2020
    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου διανύει τον καλύτερο μήνα του από το τέλος του 2020

    Ο Ιανουάριος «φαίνεται σαν ένας μήνας νέων εκκινήσεων, με το σταδιακό ξεκαθάρισμα ως προς τις διαδικασίες πτώχευσης, τις εταιρικές αναδιαρθρώσεις και τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς να δείχνουν ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας», έγραψε η Noelle Acheson, συγγραφέας του newsletter «Crypto Is Macro Now».

    Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί σκεπτικιστές που εκφράζουν αμφιβολία για το εάν η ανάκαμψη στα κρυπτονομίσματα και τις μετοχές τεχνολογίας θα έχει διάρκεια. Ένας κίνδυνος είναι ότι η ήπια οικονομική προσγείωση που ελπίζουν οι αγορές είναι “φανταστική” επειδή τα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν υψηλότερα για περισσότερο χρονικό διάστημα.

    Above Average Rally | Bitcoin's 50-day average closer to scaling 200-day in so-called golden cross
    Πάνω από το μέσο όρο ράλι

    Η επιστροφή στο προσκήνιο κερδοσκοπικών περιουσιακών στοιχείων όπως το Bitcoin και το Ark Innovation ETF «πιθανότατα θα αντιστραφεί» εάν οι αυξήσεις του πετρελαίου, των μισθών και των τιμών καταναλωτή μετατοπίσουν προσωρινά το αφήγημα της «ομαλής προσγείωσης» τις επόμενες εβδομάδες σε «μη προσγείωση», δήλωσαν αναλυτές της Bank of America με επικεφαλής τον Michael Hartnett, την περασμένη εβδομάδα.

    Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, μπορεί επίσης να υπενθυμίσει στους επενδυτές ότι οι αξιωματούχοι σχεδιάζουν να διατηρήσουν τα επιτόκια υψηλά για κάποιο χρονικό διάστημα. Πρόκειται να μιλήσει μετά από την άνοδο των επιτοκίων της Fed κατά 1/4 της ποσοστιαίας μονάδας αυτή την εβδομάδα.

    Προς το παρόν, το momentum είναι ο  βασιλιάς. Ο Rick Bensignor της Bensignor Investment Strategies έβαλε στόχο τα  25.000 δολάρια για το Bitcoin σε ένα σημείωμα τη Δευτέρα, ένα επίπεδο που έφτασε τελευταία φορά τον περασμένο Αύγουστο.

    Το Bitcoin σημείωνε νωρίτερα άνοδο στα 23,642 δολάρια. Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονομίσμα κινούνταν σταθεροποιητικά, στα 1.635 δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μπάρι Σίλμπερτ: Η άνοδος και η πτώση του crypto-billionaire της Genesis

    Bitcoin: Η πρώτη διήμερη πτώση του 2023 – Ισχυρή αντίσταση στα 25.000 δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ