• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Η πρώτη διήμερη πτώση του 2023 – Ισχυρή αντίσταση στα 25.000 δολάρια

    • Bloomberg


    Το Bitcoin φλερτάρει με την πρώτη του διήμερη πτώση από τις αρχές του έτους, καταγράφοντας απώλειες έως και 2,5%, στα 22.650 δολάρια νωρίτερα στο Λονδίνο.

    Μία σειρά από μικρότερα ψηφιακά νομίσματα, από το Ether έως το Cardano και το Avalanche, κινούνται επίσης στο κόκκινο.

    Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται μεταξύ του μεγάλου αριθμού επενδύσεων που εκτινάχθηκαν στις αρχές του 2023 ποντάροντας στο ενδεχόμενο οι κεντρικές τράπεζες να επιβραδύνουν ή ακόμη και να αντιστρέψουν τις αυξήσεις των επιτοκίων τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, παραμένουν ευάλωτα σε οποιεσδήποτε ανατροπές, όπως για παράδειγμα το ενδεχόμενο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα στη συνεδρίαση της την ερχόμενη εβδομάδα να διαψεύσει τις προσδοκίες συνεχίζοντας τη μάχη κατά του πληθωρισμού.

    Putting the Brakes on Bitcoin | Largest token is staring at its first back-to-back drop this year
    Το μεγαλύτερο token σημειώνει την πρώτη του διήμερη πτώση από τις αρχές του έτους

    Στο μεταξύ, η απογοήτευση για τις προβλέψεις της Microsoft μεταδόθηκε και στην αγορά crypto, η οποία εξακολουθεί να συσχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις μετοχές της τεχνολογίας, σύμφωνα με τον Tony Sycamore, αναλυτή αγοράς στην IG Australia Pty.

    Μία έκρηξη short covering κινήσεων που πιθανόν βοήθησε στην εκτίναξη του Bitcoin κατά 36% αυτό το μήνα μπορεί να περιοριστεί, επισημαίνει ο Hayden Hughes, CEO της πλατφόρμας social-trading, Alpha Impact.

    «Οι τιμές άρχισαν να αντιστρέφονται καθώς τα hedge funds επανήλθαν σε short θέσεις μετά την αργία του Σαββατοκύριακου», είπε.

    Τεχνικό εμπόδιο

    Η Katie Stockton, ιδρύτρια της Fairlead Strategies LLC, μιας εταιρείας που επικεντρώνεται στην τεχνική ανάλυση, βλέπει σημαντική αντίσταση για το Bitcoin στα περίπου 25.000 δολάρια. Αυτό είναι ένα επίπεδο στο οποίο βρέθηκε τελευταία φορά το κρυπτονόμισμα τον περασμένο Αύγουστο.

    Το Bitcoin και ένας δείκτης με τα 100 κορυφαία token έχασαν και τα δύο περισσότερο από 60% πέρυσι, καθώς επηρεάστηκαν από την αύξηση του κόστους δανεισμού και από μία σειρά χρεοκοπίες στην αγορά crypto.

    Η συνολική αγοραία αξία των ψηφιακών νομισμάτων έχει ανακάμψει κατά περίπου 250 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μπάρι Σίλμπερτ: Η άνοδος και η πτώση του crypto-billionaire της Genesis

    Genesis: Το νέο “κανόνι” στην αγορά crypto είναι γεγονός – Αίτηση πτώχευσης από την εταιρεία

    Scaramucci: Βλέπει το bitcoin στα 50.000 έως 100.000 δολάρια σε 2-3 χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ