• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Χάνει δυνάμεις ή προετοιμάζεται για νέο ρεκόρ;

    • Bloomberg


    Το ράλι που πραγματοποίησε από τις αρχές του 2023 το Bitcoin σταμάτησε όταν το κρυπτονόμισμα πλησίασε πολύ κοντά στον σχηματισμό ενός σήματος συναλλαγών που είχε προσεγγίσει ξανά όταν κατέγραφε τα προηγούμενα ρεκόρ του.

    Η διολίσθηση του ψηφιακού νομίσματος σχεδόν κατά 4% μέχρι την Κυριακή ήταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Νοέμβριο, μειώνοντας τα κέρδη του από το ξεκίνημα της χρονιάς στο 39%.

    Το Bitcoin παραμένει πολύ κοντά στον τεχνικό δείκτη «χρυσό σταυρό», όπου η μέση τιμή 50 ημερών διασχίζει ανοδικά τον κινητό μέσο των 200 ημερών. Αυτό το μοτίβο εμφανίστηκε πριν από τα ράλι και τα ρεκόρ που σημείωσε το κρυπτονομίσμα το 2020 και το 2021.

    «Οι περισσότερες περιπτώσεις χρυσού σταυρού είχαν ως αποτέλεσμα ευνοϊκές αποδόσεις για το Bitcoin και πολλές έχουν συμβεί σε κρίσιμα μακροπρόθεσμα σημεία καμπής», έγραψε σε σημείωμα ο Sean Farrell, επικεφαλής στρατηγικής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Fundstrat Global Advisors.

    Trading Places | Bitcoin's 50-day average is close to topping 200-day in echo of past bull runs
    Ο μέσος όρος 50 ημερών του Bitcoin είναι κοντά στο να ξεπεράσει τον μέσο όρο των 200 ημερών

    Τα τελευταία πέντε χρόνια, το Bitcoin αυξήθηκε κατά μέσο όρο 22% τις 60 ημέρες μετά τον χρυσό σταυρό, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Ωστόσο, η καταφανής διαφορά μεταξύ της εποχής του εύκολου χρήματος του 2020 και του 2021 και αυτής που διανύουμε, είναι ότι οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια για να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό.

    Μια έκρηξη στις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή μείωσε τις προσδοκίες ότι η σύσφιξη της πολιτικής των τραπεζών θα τερματιστεί σύντομα και ίσως αντιστραφεί φέτος, ελπίδες που είχαν πυροδοτήσει το ράλι τον διεθνών αγορών τον Ιανουάριο.

    Αυτό το ράλι έδωσε ώθηση και σε πολλά κρυπτονομίσματα, μεγάλα και μικρότερα, από τα Bitcoin και Ether έως τα Axie Infinity και Decentraland.

    Τα στοιχεία για νέες θέσεις εργασίας οδήγησαν υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων, οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά τη ζήτηση για επενδύσεις υψηλού ρίσκου, σύμφωνα με τον John Toro, επικεφαλής συναλλαγών στο χρηματιστήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Independent Reserve.

    «Εάν η αγορά ομολόγων συνεχίσει να είναι καθοριστική για τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, η αγορά κρυπτονομισμάτων μπορεί να πάρει μια ανάσα έως ότου βαδίσει προς υψηλότερες αποδόσεις», είπε.

    Στο μεταξύ, η βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αντιμετωπίζει συνεχείς προκλήσεις και από τις συνέπειες της κατάρρευσης και πτώχευσης αρκετών εταιρειών της, με αποκορύφωμα το ανταλλακτήριο crypto, FTX.

    Το Bitcoin, διαπραγματεύεται κοντά στα 22.800 δολάρια, ενώ σταθεροποιητικά κινείται το Ether.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Ο καλύτερος Ιανουάριος από το 2013 – Αυξήθηκε κατά 280 δισ. δολάρια η αξία της αγοράς crypto

    Μπάρι Σίλμπερτ: Η άνοδος και η πτώση του crypto-billionaire της Genesis



    ΣΧΟΛΙΑ