• ΑΓΟΡΕΣ

    Citi για Jumbo: Αγοράστε τη μετοχή – Τα περιθώρια κέρδους είναι εντυπωσιακά για το 2023

    Ο Απόστολος Βακάκης, Ιδρυτής της Jumbo

    Ο Απόστολος Βακάκης, Ιδρυτής της Jumbo


    Η Citi εκτιμά ότι τα περιθώρια κέρδους για την Jumbo το 2023 ήταν ισχυρά, ενώ οι πωλήσεις Μαρτίου ανακάμπτουν σε +17% σε ετήσια βάση.

    Η Citi και ο αναλυτής Maksim Nekrasov προτείνουν σύσταση αγοράς για τη μετοχή της Jumbo ΜΠΕΛΑ -0,14% 29,18 με τιμή στόχο τα 31,50 ευρώ, ενώ μαζί με την προσδοκώμενη μερισματική απόδοση του 7,6%, το περιθώριο ανόδου της μετοχής είναι 30%.

    «Βλέπουμε το περιθώριο κέρδους του 2023 ως εντυπωσιακό, το οποίο, σε συνδυασμό με την ισχυρή ανάκαμψη τον Μάρτιο, θα πρέπει να στηρίξει τις μετοχές.

    Η Jumbo ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις Μαρτίου φέτος ανακάμπτουν σε +17% σε ετήσια βάση και το πρώτο τρίμηνο +6% (από -3% το Φεβρουάριο του 2024).

    Τα περσινά οικονομικά μεγέθη ήταν ισχυρά με EBITDA/EPS 3% πάνω από το consensus.

    Ενώ σύμφωνα με τη διοίκηση, οι φετινές τάσεις των πωλήσεων και του περιθωρίου κέρδους είναι αισιόδοξες, η Jumbo αναμένεται να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για φέτος (+8% με 10% αύξηση πωλήσεων/eps) μετά τα αποτελέσματα του Απριλίου, λαμβάνοντας ενδεχομένως υπόψη το υψηλότερο κόστος αποστολής λόγω των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

    Το τρέχον consensus υποδηλώνει αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά περίπου 5% το 2024 και δεν προβλέπουμε καθοδικές αναθεωρήσεις, εκτός αν η καθοδήγηση αναθεωρηθεί σε αύξηση χαμηλότερη του 5%, κάτι που θεωρούμε μάλλον απίθανο.

    Η Jumbo πρότεινε να καταβάλει 1 ευρώ μέρισμα (απόδοση περίπου 4%)», επισημαίνει ο Nekrasov.

    Ισχυρά οικονομικά μεγέθη για το 2023

    Τα βασικά σημεία που τονίζει η Citi είναι:

    • Δεν υπάρχουν εκπλήξεις όσον αφορά την τελική γραμμή: Πωλήσεις +14% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις προηγούμενες ενημερώσεις.
    • Το μικτό περιθώριο κέρδους έφτασε το 55,8% (-0,1% σε ετήσια βάση), πολύ πάνω από τις δικές της και τις εκτιμήσεις της αγοράς για 54,3%/55,1%.
    • EBITDA +18% σε ετήσια βάση στα 398 εκατ. ευρώ, 5%/3% πάνω από τις εκτιμήσεις της Citi/consensus, με περιθώριο EBITDA 36,8% (+1,3% σε ετήσια βάση).
    • Καθαρά κέρδη +22% σε ετήσια βάση στα 303 εκατ. ευρώ, 5%/3% πάνω από τη Citi/consensus.
    • Η καθαρή ταμειακή θέση (χωρίς τις υποχρεώσεις από χρηματοδοτικές μισθώσεις) διαμορφώθηκε στα 444 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2023 (εκτίμηση Citi 400 εκατ. ευρώ περίπου).
    • Οι ελεύθερες ταμειακές ροές (FCF) διπλασιάστηκαν σε 240 εκατ. ευρώ το 2023, φτάνοντας στο 22% των πωλήσεων (εκτίμηση Citi: 200 εκατ. ευρώ).
    • Η Jumbo πρότεινε την καταβολή μερίσματος 1 ευρώ επιπλέον των 0,6 ευρώ που καταβλήθηκαν τον Μάρτιο φέτος ή 6,2% μερισματική απόδοση με βάση το χθεσινό κλείσιμο.

    Διαβάστε επίσης:

    EasyJet: Ικανοποιητικές κρατήσεις για το καλοκαίρι – Αλλαγές φέρνει η ακύρωση των πτήσεων προς Ισραήλ

    Nokia: Έχασε τις προβλέψεις για τα κέρδη τριμήνου – Αισιοδοξία για το β’ εξάμηνο

    Neonyx Cruises: Η νέα εταιρεία κρουαζιέρας του Μάριου Ηλιόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ