• Business

    Nokia: Έχασε τις προβλέψεις για τα κέρδη τριμήνου – Αισιοδοξία για το β’ εξάμηνο

    • NewsRoom
    Nokia: Το comeback, το εντυπωσιακό ράλι της μετοχής και η εκτόξευση της κεφαλαιοποίησης κατά 2 δισ. σε μία μέρα!

    Ο CEO της Nokia Πέκα Λούντμαρκ


    Χαμηλότερα του αναμενομένου λειτουργικά κέρδη για το α’ τρίμηνο ανακοίνωσε ο φινλανδικός προμηθευτής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Nokia, λόγω πτώσης των πωλήσεων κατά 19%, καθώς οι πάροχοι μείωσαν τις δαπάνες για την τεχνολογία 5G.

    Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 597 εκατ. ευρώ από 479 εκατ. πέρσι, υποβοηθούμενα από τις μειώσεις των δαπανών της εταιρείας, ενώ αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG είχαν προβλέψει κατά μέσο όρο συγκρίσιμα κέρδη στα 663 εκατ. ευρώ.

    Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος Pekka Lundmark ανέφερε ότι η συνεχιζόμενη άνοδος στις παραγγελίες παρά τις αδύναμες αγορές, θα πρέπει να τονώσει το β’ εξάμηνο του 2024.

    «Παραμένουμε αισιόδοξοι για ένα ισχυρότερο β’ εξάμηνο και για την επίτευξη των προοπτικών για ολόκληρο το έτος», είπε σε δήλωσή του.

    Η εταιρεία επανέλαβε το outlook που είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο για συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη το 2024 στα 2,3-2,9 δισ. ευρώ και ανάκαμψη της ζήτησης το β’ εξάμηνο του 2024.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και η Σουηδική ανταγωνίστρια εταιρεία Ericsson, δήλωσε την Τρίτη ότι οι πωλήσεις της θα ομαλοποιηθούν το β’  εξάμηνο μετά από μια περίοδο ύφεσης.

    Σημειώνεται ότι και οι δύο εταιρείες έχουν χάσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και μειώνουν τις δαπάνες τους, ως απάντηση στις αδύναμες πωλήσεις εξοπλισμού 5G, λόγω της υποτονικής ζήτησης στη Βόρεια Αμερική και της επιβράδυνσης των επενδύσεων στην Ινδία.

    Το συγκρίσιμο μεικτό περιθώριο κέρδους της Nokia αυξήθηκε στο 48,6% από 37,7% το α’ τρίμηνο.

    Διαβάστε επίσης: 



    ΣΧΟΛΙΑ