• Business

    EasyJet: Ικανοποιητικές κρατήσεις για το καλοκαίρι – Αλλαγές φέρνει η ακύρωση των πτήσεων προς Ισραήλ

    • Bloomberg
    Johan Lundgren, CEO EasyJet

    Johan Lundgren, CEO EasyJet


    Η EasyJet δήλωσε πως οι κρατήσεις για το καλοκαίρι δείχνουν σημάδια υγιούς ζήτησης και ότι θα μετακινήσει σε άλλους προορισμούς τον στόλο που προηγουμένως χρησιμοποιούταν σε πτήσεις προς το Ισραήλ, αφού η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή την ανάγκασε να αναστείλει τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

    Η εταιρεία χαμηλού κόστους μείωσε τις ζημίες της τον χειμώνα κατά πάνω από 50 εκατομμύρια λίρες (62,4 εκατομμύρια δολάρια) σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, με τις συνολικές ζημίες προ φόρων να αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ 340 εκατομμυρίων και 360 εκατομμυρίων λιρών για το εξάμηνο που έληξε τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη.

    Η EasyJet προχώρησε στην ανακατανομή της χωρητικότητά της για αυτό το καλοκαίρι από το Ισραήλ σε άλλα μέρη του δικτύου της και δήλωσε ότι οι συνέπειες της σύγκρουσης στην περιοχή είχαν άμεσο αντίκτυπο 40 εκατομμυρίων λιρών στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ακύρωσε τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ για το υπόλοιπο της θερινής περιόδου, έως τις 27 Οκτωβρίου.

    Με έναν στόλο αποκλειστικά από αεροσκάφη Airbus SE εξοπλισμένα με κινητήρες CFM International Inc., η EasyJet κατάφερε να αποφύγει τις σημαντικές προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της.

    Η Ryanair Holdings αντιμετωπίζει καθυστερήσεις στην παράδοση νέων αεροσκαφών Boeing Co. Max, ενώ η Wizz Air Holdings έχει προβλήματα με την καθήλωση των αεροσκαφών λόγω των προβλημάτων με τους κινητήρες Pratt & Whitney.

    Η μετοχή της EasyJet εκτινάχθηκε κατά 5.5% στο ξεκίνημα των συναλλαγών στο Λονδίνο. Από τις αρχές του έτους ο τίτλος σημειώνει άνοδο 4,8%, έναντι κερδών 8,7% που έχει καταγράψει η Ryanair.

    Διαβάστε επίσης: 



    ΣΧΟΛΙΑ