• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Τράπεζες και small caps τροφοδοτούν την άνοδο

    Χρηματιστήριο


    Άνοδος σαν συσσώρευση και σήμερα στο Χρηματιστήριο, με ελαφρώς ανοδικές τάσεις σε Aegean, τράπεζες, βεβαίως την Ιντεάλ, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν μελλοντικές υπεραξίες, την Ελλάκτωρ, ενόψει διοικητικών αλλαγών, την Jumbo, την Μότορ Όιλ και τον Μυτιληναίο.

    Μεμονωμένες μετοχές που κάνουν τη διαφορά και δίδουν τη δυνατότητα στην αγορά για εσωτερικές διορθώσεις, μέσα στη μέρα, όπου νέοι παίκτες ή παλιοί ανακυκλώνουν το χρήμα, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς.

    Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι προοπτικές είναι θετικές. Κι αυτό συνδέεται με την έλευση των πρώτων κεφαλαίων από την Ευρώπη, ύψους 7,8 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης.

    Ο τραπεζικός κλάδος αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Με τον στόχο των κόκκινων δανείων να περιορίζεται κάτω από 10%, οι τράπεζες θα προχωρήσουν, όπως προεξοφλείται, σε νέο γύρο αυξήσεων κεφαλαίου για να αποκτήσουν τέτοια διαθέσιμα, ικανά να μοχλεύσουν τρεις και τέσσερις φορές τα κεφάλαια από το ευρωπαϊκό ταμείο.

    Ο ρυθμός ανάπτυξης για φέτος ξεπερνά το 4% με βάση τις συντηρητικές εκτιμήσεις και το 2022 θα ξεπεράσει το 7%, όπως επισημαίνει η Fitch, αρκεί η κυβέρνηση να μείνει πιστή στο σχεδιασμό της.

    Καλό κλίμα και για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, αφήνοντας οι επενδυτές πίσω τους προς το παρόν το πρόβλημα με τον πληθωρισμό.

    Πάνω από το 1,31 η Άλφα ΑΛΦΑ 3,73% 1,67 κέρδη 1,2% η ΕΤΕ ΕΤΕ 4,02% 7,51 στα 2,51 ευρώ, απώλειες 0,75 η Eurobank ΕΥΡΩΒ 3,13% 1,98 ενώ αντίδραση, επίσης πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα σημειώνει η Πειραιώς ΠΕΙΡ 2,83% 4,00 με κεφαλαιοποίηση πάβνω από 2,02 δις. ευρώ.

    Σε νέα υψηλά για φέτος ο ΟΤΕ ΟΤΕ 2,27% 14,42 που κινείται στα 14,90 ευρώ, αντίδραση στα 12,29 βγαίνει στον ΟΠΑΠ, στα 15,17 ευρώ ενεργοποιούνται οι αγοραστές στον Μυτιληναίο, στα 16,25 ευρώ σκαρφαλώνει η Jumbo, επίπεδα που έχει δει και πριν από δύο μήνες, στα 13,89 ευρώ η Μότορ Όιλ που έχει μπροστά της ένα φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης στην πράσινη ενέργεια.

    Κέρδη, επίσης, για Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Coca Cola (που έχει βάλει πλώρη για τα 30 ευρώ), ΕΛΠΕ, στα 2,50 ευρώ, ενόψει της κρίσιμης γενικής συνέλευσης για τον εταιρικό μετασχηματισμό.

    Στο κόκκινο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΧΑΕ και ΕΥΔΑΠ.

    Εντολές αγορών ταυτόχρονα, βγαίνουν στην Ιντεάλ, την Ιντρακάτ, τη Ρεβόιλ, την Centric και την Byte, με κέρδη πάνω από 4%.

    Διαβάστε επίσης:

    Στρατοσφαιρικά υψηλή η μεταβλητότητα στα crypto λένε UBS, Pimco, T Rowe Price και Glenmede Investment

    Από τις 17 Ιουλίου αλλάζουν όλα στο management των εισηγμένων – Η επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τρία χρόνια μετά το σκάνδαλο της Folli Follie

    Τι περιμένει η αγορά μετά από 24 συνεδριάσεις στην περιοχή των 900 μονάδων – Το στοίχημα των τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ