ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις επόμενες συνεδριάσεις αναμένεται να ξεκαθαρίσει το Covalis που το πηγαίνει πραγματικά με το κλείσιμο της θέσης στην Metlen.
Σύμφωνα με τους χρηματιστές και τους επαγγελματίες του χώρου, η μετοχή, διαγραμματικά, είναι έτοιμη για το μεγάλο άλμα από τη στιγμή που θα διαπεράσει τη ζώνη των 45,50 ευρώ με κίνηση άμεσα στη ζώνη των 47,5 – 48 ευρώ.
Αν το Covalis, σύμφωνα με τους χρηματιστές, σκοπεύει να κλείσει τη θέση αγοράζοντας 60 – 70 χιλιάδες κομμάτια την ημέρα, θα γίνει αθόρυβα.
Αν όμως, υπάρξουν μαζικές εντολές αγορών τις επόμενες μέρες, τότε το fund θα υποχρεωθεί να κλείσει άμεσα τη θέση του, προκαλώντας ταυτόχρονα ενθουσιασμό στην αγορά και στους φανατικούς υποστηρικτές της μετοχής και του προέδρου του ομίλου Ευάγγελου Μυτιληναίου, έπειτα από τέσσερις μήνες short.
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ανακοίνωση για την αύξηση της short θέσης επί της Metlen έγινε στην τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς που πέρασε, στις 31 Δεκεμβρίου με την αύξησή της σε 0,94%.
Πλέον αυτή μειώθηκε σε 0,89% και μένει να φανεί αν τις επόμενες συνεδριάσεις θα υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις, δεδομένου ότι η αγορά προετοιμάζεται σταδιακά για τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων της χρήσης του 2025 που θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο και οι πληροφορίες που έρχονται είναι άκρως θετικές.
Mία από τις πλέον αποφασιστικές και καθοριστικές κινήσεις του Ευάγγελου Μυτιληναίου ήταν ότι στην εκπνοή του 2025 η Metlen πούλησε τέσσερα φωτοβολταϊκά έργα στην Χιλή ισχύος 588 ΜW.
Περί τα 865 εκατ. δολ. (800 εκατ. ευρώ) μπαίνουν στα ταμεία του αυξάνοντας την ρευστότητα στα 3,5 δισ. ευρώ περίπου, κεφάλαια τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για μελλοντικές εξαγορές που προγραμματίζει ο όμιλος ή να κυνηγήσει περιπτώσεις περαιτέρω ενδυνάμωσης και ισχυροποίησης στην ευρωπαϊκή ήπειρο (π.χ. το project της Δουνκέρκης, το οποίο δεν περνάει απαρατήρητο από την αγορά που τηρεί στάση αναμονής).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρικής παρουσίασης που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο προκύπτει ότι η σημερινή ρευστότητα του ομίλου ανέρχεται στα 2,8 δισ. ευρώ.
Περί το 1,4 δισ. ευρώ αποτελούν ταμειακά διαθέσιμα (σ.σ. περί το 1,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ά 6μήνου) και 1,5 δισ. ευρώ ανοιχτή γραμμή χρηματοδότησης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο κοντινό μέλλον θα πρέπει να αναμένονται και άλλες τέτοιου τύπου αντίστοιχες κινήσεις από τον όμιλο σε διάφορα σημεία του κόσμου, όπου έχει και διατηρεί παρουσία (π.χ. Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο κ.ά) ενισχύει την άποψη για ισχυροποίηση των EBITDA στο τέλος της φετινής χρήσης, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο κατ’ ελάχιστο 1 δισ. ευρώ.
Όπως έγραφε στις 24 Δεκεμβρίου το mononews.gr, η εξέλιξη αυτή θα έπρεπε να προβληματίσει τα… σαϊνια της Covalis που διατηρούσαν τότε την ανοιχτή short θέση στο 0,80%.
Πλέον, η ανακοίνωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι σαφής και μιλάει για μείωση του short, ενώ η μετοχή γράφει κέρδη από το ξεκίνημα της χρονιάς.
Διαβάστε επίσης
Metlen: Η Covalis Capital μείωσε τη short θέση της
Barclays: Γιατί δίνει νέα τιμή στόχο τα 16,60 ευρώ για την Aegean
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γρίπη: Τι συμβαίνει και γέμισαν τα νοσοκομεία – Αύξηση και σε θανάτους
- Πόσο θα (μας) κοστίσει η Eurovision, μάχη για 2 στην ΕΡΤ3, τι συμβαίνει τελικά με την MRB και τον Δέτση, τι αλλάζει ο Κυριακού στον ΑΝΤ1 και το ρεκόρ της Χίμαιρας
- Aeon: Ανατροπές στο ενημερωτικό δελτίο για την IPO των 250 εκατ., μετά τις αποκαλύψεις του mononews
- Τράπεζα Πειραιώς: «Κλειδώνει» θέση στο νέο Ταμείο Άμυνας της ΕΤΕπ με €100 εκατ.