Με επιθυμητό κλείσιμο πάνω από τις 2085 την ερχόμενη Παρασκευή και με την συσσώρευση να μην είναι γνωστό σε ποια επίπεδα θα έχει ολοκληρωθεί, οι συναλλασσόμενοι, κυρίως οι ξένοι, στρέφουν για έναν ακόμα μήνα τα ραντάρ τους στο Ελληνικό χρηματιστήριο.

Investors day για Τιτάν και ΔΕΗ στις αρχές του επόμενου μήνα στο Λονδίνο  προκειμένου να ανακοινώσει το νέο, πολυετές επιχειρηματικό της σχέδιο.

1

Το προηγούμενο business plan είχε κινηθεί υψηλότερα των αρχικών προβλέψεων, γεγονός που δημιουργεί θετικές προσδοκίες για τη συνέχεια.

Νέες επενδυτικές κινήσεις αναμένει η αγορά και από τις τράπεζες με την ΕΤΕ να επιφυλάσσει ανακοινώσεις κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μήνου, στο τέλος Οκτωβρίου.

Ήδη προ ημερών η Eurobank ανακοίνωσε την εξαγορά της Eurolife, ενώ ο ΟΠΑΠ κατά την επικείμενη συγχώνευση με την Allwyn προσδοκά 1,9 δισ. ευρώ EBITDA και η Ιντραλότ αντιστοίχως μετά το deal με την Bally’s 1,6 δισ. ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και άλλες μεγάλες εισηγμένες.

ΔΕΗ, Fourlis και το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου πληροφορικής προχωρούν σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων τους προς τα πάνω, στη βάση των ισχυρών οικονομικών τους επιδόσεων και της προοπτικής ανάπτυξης που διαγράφεται για τα επόμενα χρόνια.

Στις αρχές του μήνα που έρχεται επίσης, αναμένονται και νέα  roadshows της Ιντραλότ στις ΗΠΑ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ενώ επίκειται η αναδιάταξη του FTSE 25 με την μετοχή να προετοιμάζεται ήδη για την εισαγωγή της.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο αναμένονται μια σειρά από  deals, όπως οι εξαγορές, που, κατά τις πληροφορίες, θα κάνει η Profile.

Στις 17 Νοεμβρίου δε, ολοκληρώνεται η δημόσια πρόταση του Euronext προς την ΕΧΑΕ και το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί στο τι θα πράξει η ευρωπαϊκή πλατφόρμα αν δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το πολυπόθητο ποσοστό του 90% για να βγάλει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο.

Ο Στεφάν Μπουζνά πάντως κατά την πρόσφατη συνέντευξή του στην Ελλάδα, είπε ότι ακόμα και με 67% μπορεί να γίνει ενοποίηση, ενώ πλέον υπάρχει σε ισχύ το νέο νομοθετικό πλαίσιο που περνάει η δημόσια πρόταση από αλλοδαπό όμιλο και με 51%.

Επίσης, δεν αποκλείεται η διάθεση ποσοστού μετοχών στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ από την Βιοχάλκο στο πλαίσιο της αύξησης του free float, καθώς η Βιοχάλκο ελέγχει ποσοστό μεγαλύτερο σχεδόν 85%.

Οι σκέψεις είναι για ποσοστό κοντά στο 10%, όπως όπως μεταφέρουν παράγοντες της αγοράς.

Πέρα από τα «Ελληνικά πράγματα» το ενδιαφέρον μοιραία θα στραφεί και στις επικείμενες διεθνείς εξελίξεις, όπως οι συνεδριάσεις των Fed και ΕΚΤ την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη με τις αγορές να περιμένουν νέο γύρο μείωσης επιτοκίων ή στις αρχές του επόμενου μήνα την διαφαινόμενη συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι.

Διαβάστε επίσης

Optima Bank για ΤΙΤΑΝ: Ισχυρό γ’ τρίμηνο και πορεία για ιστορικά ρεκόρ το 2025

Piraeus Securities για Cenergy Holdings: Νέα τιμή στόχος €14,50 και αναβάθμιση στόχων για 2025-2026

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων γραμματίων τριμήνου στις 29 Οκτωβρίου – Συμμετοχή και ιδιωτών