• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα στη ΔΕΗ, εντολές στον ΟΠΑΠ

    χρηματιστές στη wall street


    H ημέρα σήμερα ανήκει δικαιωματικά στη ΔΕΗ, που έχει ξεπεράσει τα επίπεδα της 23ης Σεπτεμβρίου, ημέρα που ανακοινώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 750 εκατ. ευρώ.

    Σε λίγη ώρα στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων αναμένεται να δοθούν λεπτομέρειες για το ύψος της αύξησης, τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών, τους όρους, τον αριθμό των νέων μετοχών και βεβαίως, επειδή ακούει και η αντιπολίτευση, τι μέλλει γενέσθαι με τη συμμετοχή του Δημοσίου.

    Το χαρτί αναρριχάται στα 9,17 ευρώ και οι εκτιμήσεις της αγοράς είναι ότι η αύξηση θα γίνει χαμηλότερα. Πόσο χαμηλότερα, είναι ένα ζητούμενο, αφού το discount σε τέτοιου είδους εκδόσεις κρίνεται λογικό.

    Από την άλλη, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. «υπακούει» και στις εντολές που φαίνεται να βγαίνουν για μία ακόμα μέρα στις τράπεζες.

    Κινούμενη στα υψηλά 21 μηνών η Eurobank ΕΥΡΩΒ -100,00% διακινώντας 100 χιλιάδες τεμάχια στο πρώτο ημίωρο, ενώ φαίνεται να ακολουθεί η Εθνική ΕΤΕ -100,00% στα 2,56 ευρώ, με την Alpha ΑΛΦΑ -100,00% και την Πειραιώς ΠΕΙΡ -100,00% μάλλον να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης στο 1,13 και στο 1,44 ευρώ αντίστοιχα.

    Εν αναμονή στο μεταξύ της αποκοπής του προμερίσματος του ΟΠΑΠ με την μετοχή να συγκεντρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον έστω και τεχνικά με κίνηση στα 13,45 ευρώ. Από εκεί και πέρα, το Jumbo, που η αγορά προεξοφλεί ότι δεν θα περιλαμβάνεται στον MSCI στις 11 Νοεμβρίου, χάνει και τα 13 ευρώ. Οι εντολές πώλησης, σημειωτέον, έχουν ξεκινήσει εδώ κι ένα μήνα.

    Διολίσθησης συνέχεια για τον Μυτιληναίο στα 14,79 ευρώ και για την Τέρνα Ενεργειακή, στα 11,52 ευρώ.

    Από την άλλη, τα small caps, ΣΙΔΜΑ και Αλουμύλ και από την μεσαία κεφαλαιοποίηση Πρέμια, Aegean και Πλαστικά Θράκης εμφανίζουν κινητικότητα, με την μετοχή των τελευταίων να ετοιμάζεται να προβεί στη διανομή έκτακτου μερίσματος. Η μετοχή επανήλθε στα 7,17 ευρώ.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. πάντως, κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στις 890 μονάδες και με τις συναλλαγές μόλις στα 2,6 εκατ. ευρώ, σε μία μέρα που και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια φαίνεται να υποχωρούν εκ νέου.

    Διαβάστε επίσης:

    Bitcoin: Μεγάλη πρόκληση το επίπεδο των 64.000 δολαρίων – Θα ανοίξει ο δρόμος για τα 100.000 δολάρια;

    ΔΕΗ – ΑΜΚ: Στην… ουρά δεκάδες funds για συμμετοχή με κεφάλαια συνολικού ύψους 2,5 δισ.

    Σωκράτης Λαζαρίδης: Όλο το παρασκήνιο ενόψει απομάκρυνσης, το «κατσαβίδι» και η Goldman Sachs



    ΣΧΟΛΙΑ