• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Μεγάλη πρόκληση το επίπεδο των 64.000 δολαρίων – Θα ανοίξει ο δρόμος για τα 100.000 δολάρια;

    • Bloomberg


    Το Bitcoin συνέχισε σήμερα την ανοδική κούρσα πλησιάζοντας και πάλι στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, με φόντο την αισιοδοξία για την επικείμενη έναρξη του πρώτου ETF στο ψηφιακό νόμισμα στις ΗΠΑ, από την εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων ProShares.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου αυξήθηκε έως και 2,6% στις ασιατικές συναλλαγές την Τρίτη φτάνοντας στα 62.600 δολάρια. Ωστόσο, πριν λίγο περιόρισε τα αρχικά κέρδη υποχωρώντας οριακά κατά 0,18%, στα 62.136 δολάρια. Η τιμή του έχει υπερδιπλασιαστεί φέτος εν μέσω έντονων διακυμάνσεων. Τον περασμένο Απρίλιο κατέγραψε ιστορικό υψηλό στα 64.870 δολάρια.

    Η ProShares σχεδιάζει να ξεκινήσει το fund στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Michael Sapir σε συνέντευξή του.

    Bitcoin is approaching its record highs from mid-April

    Η προοπτική εκδήλωσης αυξημένου ενδιαφέροντος για το Bitcoin από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές ενισχύει το token, του οποίου η απόδοση κατά το τρέχον έτος ξεπερνά αυτές των παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως μετοχές, ομόλογα και χρυσό.

    Το τελευταίο διάστημα το token έχει επιστρέψει σε ανοδική τροχιά, μετά από την υποχώρηση του κάτω από τα 30.000 δολάρια λόγω της ανησυχίας που προκάλεσε η σκληρή στάση της Κίνας απέναντι στην αγορά crypto, με αφορμή την υψηλή χρήση ενέργειας που απαιτείται για την εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων.

    Σημαντικά κέρδη καταγράφουν και τα άλλα token αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του δεύτερου μεγαλύτερου token, του Ether. Ο Bloomberg Galaxy Crypto Index βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο.

    Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

    Η τεχνική εικόνα του Bitcoin στο τελευταίο του ράλι προβληματίζει τον Rick Bensignor, πρόεδρο της Bensignor Investment Strategies και πρώην αναλυτή της Morgan Stanley. Το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στα ιστορικά υψηλά, μπορεί «να με κάνει να σκεφτώ δύο φορές πριν αγοράσω Bitcoin τώρα”, ανέφερε σε σημείωμα του.

    Η Noelle Acheson, επικεφαλής αγορών στην Genesis Global Trading, εμφανίστηκε επιφυλακτική σχετικά με την πιθανή ζήτηση που θα υπάρξει για το ETF Bitcoin.

    “Είναι ένα άλλο μεγάλο βήμα προς τη σύγκλιση μεταξύ των παραδοσιακών επενδύσεων και της αγοράς crypto”, επισήμανε. «Αλλά, νομίζω ότι ίσως δεν θα υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση για αυτό το προϊόν όσο η αγορά φαίνεται να προεξοφλεί».

    Άλλοι είναι πιο αισιόδοξοι- το Bitcoin ETF που βασίζεται σε futures θα μπορούσε να προσελκύσει εισροές άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον πρώτο χρόνο, δεδομένης της δημοσιότητας γύρω από αυτό, σύμφωνα με τον Tom Lee, συνιδρυτή της Fundstrat Global Advisors.

    “Το Bitcoin βρίσκεται σε ισχυρή θέση καθώς δοκιμάζει την τελευταία αντίσταση στα 64.000 δολάρια, πάνω από την οποία θα στοχεύσει πλέον στα 100.000 δολάρια”, δήλωσε ο Rich Ross, τεχνικός αναλυτής στην Evercore ISI. “Το τέταρτο τρίμηνο προσφέρει πρόσφορο έδαφος για πιο κερδοσκοπικές κινήσεις”.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ