• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Ντέρμπι η διατήρηση στις 900 μονάδες – Μάχη αγοραστών/πωλητών σε Alpha – ETE

    Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις με χαμηλό τζίρο

    Πηγή: Bloomberg


    Επτά στα επτά και συνεχίζει η αγορά με πράξεις πάλι πάνω από τις 900 μονάδες και συναλλαγές στα 13 εκατ. ευρώ πριν καν βγει το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης.

    Επτά στα επτά και για την μετοχή της Alpha Bank, η οποία συνεχίζει ακάθεκτη σε υψηλά 13 μηνών και με κίνηση στο 1,15 ευρώ και τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ετοιμάζονται νέες εκθέσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι ξένοι έχουν δώσει τιμή στόχο στο 1,7 ευρώ, ενώ οι επαφές της διοίκησης μαζί τους συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.

    Ανοδικά και σήμερα για την μετοχή της Εθνικής στα 2,63 ευρώ και πλέον καθίσταται αντιληπτό ότι αντίδραση της αγοράς δεν μπορεί να έρθει χωρίς την υποστήριξη των τραπεζών.

    Στο παιχνίδι φαίνεται ότι μπαίνει και η Πειραιώς με κίνηση 10%, αν και ξεκίνησε στο -5%. Πρόκειται για κινήσεις ωραιοποίησης, όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι παράγοντες της αγοράς, λίγο πριν από το reverse split.

    Το κλίμα στο ταμπλό είναι ανοδικό. Η είσοδος νέων παικτών, όπως του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Τέρνα Ενεργειακή, το ενδιαφέρον για μετοχές, όπως η Βιοχάλκο και οι θυγατρικές της, η επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της Aegean, η οποία τοποθετείται χρονικά για τον επόμενο μήνα, η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς, αλλά και της Ελλάκτωρ «σφραγίζουν» το πρώτο εξάμηνο.

    Η θετική έκθεση επίσης, της Fitch και η προοπτική αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τη στιγμή που το χρέος θεωρείται βιώσιμο, είναι κάτι που δεν εμποδίζει τους long να δουν ως ευκαιρία την αγορά.

    Εταιρείες, όπως η Jumbo ή ο ΟΠΑΠ, με κλειστές ουσιαστικά τις δραστηριότητές τους λόγω καραντίνας, δεν αφήνουν άπραγους τους μετόχους τους και θα προχωρήσουν σε διανομές μερισμάτων.

    Κίνηση στα 12,76 ευρώ για την Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,72% 18,23 πράξεις πάνω από τα 14 ευρώ για τον ΟΤΕ, στα 14,54 ευρώ και πολυετή υψηλά για τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00 στα 16,38 ευρώ ενισχύεται το Jumbo, στα 13,76 με κέρδη κάτω από 1% η Μότορ Όιλ, πάνω από τα 4 ευρώ επιστρέφει η ΕΧΑΕ και κίνηση στα 5,90 ευρώ για τα ΕΛΠΕ.

    Από εκεί και πέρα Βιοχάλκο, ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ ΔΕΗ 1,59% 11,48 και Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 3,15% 2,62 υποχωρούν δίδοντας την αίσθηση της διόρθωσης, με εξαίρεση την Ελλάκτωρ που έχει μπροστά της την ανοικτή σύγκρουση μεταξύ των βασικών της μετόχων.

    Διαβάστε επίσης:

    Σωτήρης Φέλιος: «Δεν πρόσεξα ποτέ την οικονομική όψη της τέχνης»

    Γιατί τα βαριά πορτοφόλια παίρνουν θέση σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

    «Μάχη» κεφαλαιοποιήσεων Εθνικής και Alpha Bank για την είσοδο στον Δείκτη MSCI Greece, μαζί με την Eurobank



    ΣΧΟΛΙΑ