• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Νέα υψηλά, όλα τα βλέμματα στην Πειραιώς των 2 δισ. και προεξόφληση ανόδου λόγω MSCI


    Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες για τον γενικό δείκτη του Χ.Α., που ευνοείται από την τόνωση του τζίρου, μιας και στο πρώτο 20λεπτο οι συναλλαγές πλησιάζουν τα 10 εκατ. ευρώ ελέω… Morgan Stanley.

    Μέχρι το τέλος του μήνα κι εφόσον υπάρξουν μετοχές που ενταχθούν στον MSCI, η Eurobank για παράδειγμα θεωρείται φαβορί, θα υπάρξουν σημαντικές εισροές κεφαλαίων, ακόμα και για τις μετοχές που ήδη υπάγονται εκεί, όπως ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ, η Jumbo ή η Motor Oil που βρίσκεται στον αντίστοιχο δείκτη small cap.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά εξακολουθεί να έχει στραμμένη την προσοχή της στην Πειραιώς, η οποία, σημειωτέον, έχει πια κεφαλαιοποίηση πάνω από 2 δισ. ευρώ, ενώ η διοίκησή της έχει την υποχρέωση να επιτύχει τον στόχο για μονοψήφιο ποσοστό «κόκκινων» δανείων.

    Σήμερα, πάντως, αναμένεται το conference call της διοίκησης της Aegean ΑΡΑΙΓ 0,16% 12,54 ενόψει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 60 εκατ. ευρώ.

    Ταυτόχρονα, εντός της ημέρας ή αύριο, θα ξεκαθαριστεί η πρόθεση της Reggeborgh να αυξήσει τη θέση της στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,38% 2,63, μέσω του 12% της πλευράς του Λεωνίδα Μπόμπολα.

    Η τάση στην αγορά παραμένει ανοδική και ταυτόχρονα διανοίγονται θετικές προοπτικές. Σημαντικά βήματα επιστροφής στην κανονικότητα από σήμερα με τον στόχο 5,5 εκατ. εμβολιασμών μέσα στον τρέχοντα μήνα και 8 εκατ. εμβολιασμό τον Ιούνιο, η ανοσία φαίνεται μας έρχεται στην Ελλάδα πιο γρήγορα απ’ όσο αναμενόταν.

    Σχεδόν 4% τα κέρδη της Aegean, για την οποία μένει να διευκρινιστεί η τιμή της αύξησης κεφαλαίου. Τοπ χαρτί ενισχύεται στα 5,40 ευρώ. Κέρδη 3,5% για το Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,68% 26,70. Από εκεί και πέρα οι τράπεζες εκ νέου στο προσκήνιο. Κέρδη 1,75% για την Πειραιώς στο 1,62 ευρώ, νέα υψηλά 523 εβδομάδων για Eurobank και Εθνική και νέα υψηλά 13 μηνών για την Alpha, που πλέον διαπραγματεύεται στο 1,35 ευρώ με την μικρότερη τιμή στόχο που δίνουν οι χρηματιστηριακές να είναι το 1,40 ευρώ.

    Πάνω από 1% η αντίδραση που βγαίνει στη Βιοχάλκο ΒΙΟ -1,61% 5,51, την Coca Cola, η οποία μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνει τα μεγέθη πρώτου 3μήνου, 2,3% για την ΕΥΔΑΠ, 1,3% για την Μυτιληναίος, 1,2% για τον ΟΛΠ, 1,1% για τον ΟΠΑΠ και 1,25% για τον ΟΤΕ. Αρνητικό το πρόσημο για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 9,88 ευρώ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η Ebury για την εβδομάδα που αρχίζει στις αγορές

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ