• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Γιατί ΕΛΠΕ και τράπεζες κάνουν τη διαφορά


    ΕΛΠΕ και τράπεζες, πλην Πειραιώς, οδηγούν τον γενικό δείκτη πάνω από τις 666 μονάδες και με κέρδη 0,6%.

    Η αγορά συντονίζεται απολύτως με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που καταγράφουν σχεδόν τα ίδια επίπεδα ανόδου, δηλαδή κάτω του 1%.

    Οι συναλλαγές είναι περιορισμένες. Μόλις που ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ, ενώ 39 μετοχές ενισχύονται και 20 υποχωρούν, δείχνοντας ένα μικρό προβάδισμα επενδυτικού ενδιαφέροντος στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, με τον Mid Cap να ενισχύεται 0,8%.

    Profit taking έχει βγει στην Πειραιώς, που υποχωρεί κατά 0,5% στο 1,64 ευρώ.

    Στον αντίποδα, αγορές προκύπτουν στην Alpha, που ενισχύεται 1,7%, στην ΕΤΕ 1,78% και στην Eurobank 1,38%, δεδομένου ότι αλλάζει η στάθμισή τους στους δείκτες FTSE από την ερχόμενη Δευτέρα. Η αλλαγή αυτή, παρασύρει χαρτιά, όπως τα ΕΛΠΕ και την Μότορ Όιλ.

    Αντίδραση βγαίνει στην Aegean, που ενισχύεται πάνω από 2%, ενώ με κέρδη 1,1% ακολουθεί η ΔΕΗ, στα 3,63 ευρώ. Πάνω από το 1,06 ευρώ κάνει πράξεις η Ελλάκτωρ, με κέρδη 1,14% και 1,17% ενισχύεται ο ΟΤΕ.

    Μικρές οι απώλειες για την Coca Cola, την ΕΥΔΑΠ, το Jumbo, τον Μυτιληναίο και τον ΟΠΑΠ.

    Οι χρηματιστές συστήνουν προσοχή για σήμερα, καθώς λήγουν τα συμβόλαια, ενός, μηνός, τριμήνου (β΄) και εξαμήνου στα παράγωγα.

    Ενδιαφέρον στοιχείο από τη συμπεριφορά της αγοράς στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης είναι ότι οι όποιοι κραδασμοί απορροφούνται. Που σημαίνει ότι μέχρι το κλείσιμο η εικόνα θα μπορούσε να είναι διαφορετική.



    ΣΧΟΛΙΑ