ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Coca Cola και Aegean φρενάρουν τον Δείκτη


Σε αναζήτηση κατεύθυνσης κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Μετά τη χθεσινή αναιμική άνοδο, που δεν έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή κίνηση της αγοράς πάνω από τις 630 μονάδες, η αγορά πραγματοποιεί ένα ακόμα αδύναμο άνοιγμα. Αξίζει να επισημανθεί ότι εδώ και 8 συνεδριάσεις το Χ.Α. παίρνει κατεύθυνση από τις ξένες αγορές.

Το ίδιο ισχύει και σήμερα. Απώλειες στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, ως αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που υπάρχει ως προς τις λεπτομέρειες του Brexit και τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον με την Ευρώπη, αλλά της… παροχολογίας που αναμένεται να προβούν Τραμπ – Μπάιντεν στο πρώτο τους debate. Ήδη, οι Δημοκρατικοί ομιλούν για νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας άνω των 2 τρισ. δολ., το οποίο αν και γενναιόδωρο, κρίνεται μικρό.

Αύριο είναι η τελευταία μέρα του τρίτου τριμήνου και οι εισηγμένες συνεχίζουν να ανακοινώνουν αποτελέσματα πρώτου 6μήνου.

Ως προς το ταμπλό, νέες πιέσεις βγαίνουν στην Aegean ΑΡΑΙΓ -4,24% 2,71, που βρίσκεται μια ανάσα από τα χαμηλά έτους, διαπραγματευόμενη αυτή την ώρα στα 3,25 ευρώ. Πωλητές επίσης και πτώση 1,7% στην Coca Cola ΕΕΕ -0,28% 21,68, στα 21,32 ευρώ.

Από εκεί και πέρα οι απώλειες είναι οριακές, κάτω από 1%, στη ΔΕΗ, στα 5,07 ευρώ, Ελλάκτωρ, στο 1,34, ΕΛΠΕ, στα 4,71, ΟΤΕ, στα 12,79 και Τέρνα Ενεργειακή στα 11,10 ευρώ.

Η Eurobank ΕΥΡΩΒ -6,25% 0,30 συνεχίζει ανοδικά και σήμερα με άνοδο σχεδόν 1,5% .

Οι χρηματιστές κάνουν λόγο για την ύπαρξη καταλυτών που θα φέρουν την αγορά πάνω από τις 630 μονάδες. Μια σειρά από μετοχές, όπως κάποιες τραπεζικές βρίσκονται πολύ κοντά στα χαμηλά τους, θέλοντας να καταδείξουν την κρισιμότητα της κατάστασης στο ταμπλό.

Από τις μετοχές που διακινούνται τέλος, 35 ενισχύονται και 22 υποχωρούν.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ