• ΑΓΟΡΕΣ

    Birkenstock: Απογοητευτικό το ντεμπούτο στη Wall Street για τα γερμανικά σανδάλια

    Oliver Reichert, CEO Birkenstock Group

    Oliver Reichert, CEO Birkenstock Group


    To χειρότερο άνοιγμα των δύο τελευταίων ετών για εισηγμένη αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων έκανε η εταιρεία Birkenstock, στο ντεμπούτο της στη Wall Street.

    Η τέταρτη IPO στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, την οποία περίμεναν με αγωνία αρκετές ιδιωτικές εταιρείες που συζητούν την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο, απογοήτευσε καθώς η μετοχή της γερμανικής εταιρείας άνοιξαν στα 41 δολάρια, 11% χαμηλότερα από την αρχική τιμή προσφοράς στα 46 δολάρια.

    Η διαπραγμάτευση των μετοχών αποδίδει στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία 7,76 δισ. δολαρίων, πολύ χαμηλότερη της IPO της.

    Με πάνω από 300 αμερικανικές δημόσιες εγγραφές αυτού του μεγέθους να έχουν γίνει τον τελευταίο αιώνα, μόνο εννέα είχαν χειρότερη πορεία, με τελευταία την AppLovin Corp. που άνοιξε 12,5% κάτω από την τιμή της δημόσιας εγγραφής της τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Η εταιρεία και το private equity που κατέχει το πλειοψηφικό της μερίδιο, L Catterton, πούλησαν την Τρίτη περίπου 32 εκατομμύρια μετοχές, με την τιμή της IPO να διαμορφώνεται στο μέσον του εύρους που αναμένονταν, από 44 έως 49 δολάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Έτσι, η αποτίμηση της Birkenstock Holding ανήλθε στα 8,64 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα ενημερωτικά στοιχεία που κατατέθηκαν στην  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Birkenstock: Στα 8,6 δισ. δολάρια η αποτίμηση της εταιρείας που κατασκευάζει τα δημοφιλή σανδάλια

    Birkenstock: Προς IPO ύψους 9,2 δισ. δολαρίων – Ποιοι επενδυτές θα αγοράσουν

    Βουλιάζει ο κλάδος πολυτελείας στην Ευρώπη- Στα 245 δισ. δολάρια το sell off



    ΣΧΟΛΙΑ