• ΑΓΟΡΕΣ

    Birkenstock: Προς IPO ύψους 9,2 δισ. δολαρίων – Ποιοι επενδυτές θα αγοράσουν

    • Bloomberg
    Oliver Reichert, CEO Birkenstock Group

    Oliver Reichert, CEO Birkenstock Group


    Η γερμανική εταιρεία κατασκευής υποδημάτων Birkenstock θα διαθέσει 10,75 εκατ. νέες μετοχές προς 44 έως 49 δολάρια, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο. Η εταιρεία δήλωσε ότι επιδιώκει αποτίμηση έως και 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια στην πολυαναμενόμενη IPO στη Νέα Υόρκη.

    Ο κύριος μέτοχός της, η ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων L Catterton προσφέρει 21,51 εκατ. μετοχές στην ίδια τιμή, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκφράσει τα νορβηγικό κρατικό ταμείο και το fund Durable Capital Partners LP του βετεράνου Henry Ellenbogen της T. Rowe Price Group  για την αγορά μετοχών έως 300 εκατ. δολάρια.

    Ο Mr Louis Vuitton, Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος έχει ήδη επενδύσει την εταιρεία, μέσω του χαρτοφυλακίου του αναμένεται να αγοράσει έως και 325 εκατ. δολάρια μετοχών.

    Το Bloomberg News ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Birkenstoc ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση στις 11 Οκτωβρίου.

    Οι λεπτομέρειες

    Η εισαγωγή της γερμανικής εταιρείας στο χρηματιστήριο έρχεται ύστερα από την επιτυχημένη IPO της εταιρείας τσιπ Arm Holdings καθώς και της νεοφυούς εταιρείας Instacart, οι οποίες παρά τον αρχικό ενθουσιασμού που είδαν από τους επενδυτές, σταδιακά η αξία της μετοχής τους άρχισε να υποχωρεί.

    Αν και έχει αρχίσει να ζωντανεύει το ενδιαφέρον για νέες εισαγωγές στα χρηματιστήρια, ο ενθουσιασμός παραμένει εύθραυστος από την αγορά.

    Η εισαγωγή της Birkenstock έρχεται δύο χρόνια μετά την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της επιχείρησης από την οικογενειακή επενδυτική εταιρεία του L Catterton και του Αρνό με αποτίμηση περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η IPO οργανώνεται από τράπεζες όπως η Goldman Sachs Group Inc., η JPMorgan Chase & Co. και η Morgan Stanley. Η Birkenstock σχεδιάζει να εισαγάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο BIRK.

    Διαβάστε επίσης:

    Birkenstock: Τα δημοφιλή σανδάλια βάζουν πλώρη για το αμερικανικό χρηματιστήριο

    Birkenstock: Η Louis Vuitton σκέφτεται να εισάγει τα δημοφιλή σανδάλια στο χρηματιστήριο με αποτίμηση 6 δισ. δολάρια

    LVMH (Louis Vuitton): Επεκτείνεται στο streetwear με την εξαγορά του 60% της Off-White



    ΣΧΟΛΙΑ