• Χάρης Σαχίνης (ΕΥΔΑΠ): Τα ESG είναι για μας η καθημερινή λειτουργία μας

    Χάρης Σαχίνης, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ
    Δημοσιεύτηκε:

    Στις 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η ΕΥΔΑΠ πραγματοποίησε το Digital Athens Water Forum, μια ανοιχτή ψηφιακή συζήτηση με τίτλο «Το νερό για την πόλη και η πόλη για το νερό».

    Πρόκειται για την πρώτη δημόσια δράση της ΕΥΔΑΠ με τη συμμετοχή πολιτών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Fiware4water, που διερευνά τη χρήση έξυπνων ψηφιακών εφαρμογών στον τομέα του νερού.

    Τις εργασίες του Forum ξεκίνησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, κ. Χάρης Σαχίνης, ο οποίος υπογράμμισε τους τρεις άξονες στους οποίους δίνει έμφαση κατά τη λειτουργία της η ΕΥΔΑΠ: το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση.

    «Η ΕΥΔΑΠ κάνει καθημερινά προσπάθειες για το νερό, το σημαντικό αυτό αγαθό σε τρεις άξονες», τόνισε.

    «Ο πρώτος άξονας», ανέφερε, «είναι το περιβάλλον, με προτεραιότητα την ανακύκλωση, ώστε να μη χάνεται ούτε σταγόνα από αυτό το πολύτιμο αγαθό και να μπορούμε να το ανακυκλώνουμε το νερό που μας έρχεται από τη φύση σε όλο τον κύκλο του νερού και το επιστρέφουμε καθαρό πίσω στη φύση».

    «Επίσης αυτό να το κάνουμε αυτό με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Πρέπει να ξέρουμε όλοι, ότι το νερό που χρησιμοποιούμε και πίνουμε έχει και ένα αποτύπωμα άνθρακα. Το νερό το αντιμετωπίζουμε συνολικά, βλέπουμε και το νερό και την ενέργεια που χρειάζεται για την κατανάλωσή του και προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε νερό με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα», συμπλήρωσε ο κ. Σαχίνης, προσθέτοντας: «Μας ενδιαφέρει όμως και το αποτύπωμα του νερού στην κοινωνία, το πώς δηλαδή θα εξασφαλίσουμε καθαρό νερό για όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα με  χαμηλές τιμές στις ευπαθείς ομάδες».

    «Για να μπορούμε να προσφέρουμε το νερό στην κοινωνία, σημαντικός είναι και ο ρόλος των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ που φροντίζουν να έχουμε το νερό στις βρύσες μας», ανέφερε ακόμη ο επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ, συμπληρώνοντας: «Όλα αυτά τα κάνουμε με την καλύτερη διακυβέρνηση που μπορούμε να έχουμε σε όλα τα επίπεδα, δίνοντας έμφαση στη διακυβέρνηση με βέλτιστους τρόπους και βέλτιστες πρακτικές. Τα ESG είναι για μας καθημερινότητα και το κάνουμε φυσικά και προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Σήμερα, ημέρα ΕΥΔΑΠ ξεκινάει ένα διάλογο για να δούμε πώς μπορούμε να προστατεύσουμε αυτό το κοινωνικό αγαθό».

    Διαβάστε επίσης:

    Αναστάσιος Τόσιος: Αυτές είναι οι παγκόσμιες προκλήσεις στην αγορά νερού – Σημαντικός ο κοινωνικός ρόλος της ΕΥΔΑΠ

    Αντιγόνη Συνοδινού (ΕΥΔΑΠ): Νερό και ενέργεια είναι αλληλένδετα – Τι κάνει η ΕΥΔΑΠ στις ΑΠΕ

    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Μια αειφόρος βιωματική και ουσιαστική σχέση με το νερό