• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πτωτικά τα futures λίγο πριν το άνοιγμα – Σε ιστορικό υψηλό το εμπορικό έλλειμμα

    • NewsRoom


    Απώλειες σημειώνουν τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street λίγο πριν το άνοιγμα της Τρίτης, με την αγορά να παρακολουθεί τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και την πορεία του εμβολιασμού στις ΗΠΑ.

    Οι βασικοί δείκτες έκλεισαν τον Απρίλιο με τον Dow Jones να σημειώνει, σε επίπεδο μήνα, άνοδο 2,4% και S&P 500 άνοδο 5,6% και τον Nasdaq άνοδο 7%. Ωστόσο, η αγορά παραμένει προβληματισμένη για την ταχύτητα ανόδου του πληθωρισμού, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει ταχύτερα στην αλλαγή νομισματική πολιτικής της FED, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. Οι δείκτες DJIA και S&P 500 αυξήθηκαν πάνω από 11% αυτό το έτος, με τη βοήθεια όχι μόνο της επανέναρξης της οικονομίας αλλά και των τεράστιων ποσών δημοσιονομικών και νομισματικών κινήτρων, αισιοδοξίας από την πορεία των εμβολιασμών και των επιταχυνόμενων εταιρικών κερδών.

    Χθες Δευτέρα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.113,23 μονάδες, με άνοδο 0,70%, ο S&P 500 στις 4.192,66 μονάδες με άνοδο 0,27% ενώ ο Nasdaq στις 13.895,12 μονάδες με πτώση 0,48%.

    Το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ αυξήθηκε 5,6% σε υψηλό όλων των εποχών, στα 74,4 δισ. Δολάρια τον Μάρτιο, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι το έλλειμμα θα διαμορφωνόταν στα 74,5 δισ. Δολάρια τον Μάρτιο.

    Λίγο πριν το άνοιγμα της Τρίτης, η Pfizer προχώρησε σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τις πωλήσεις του έτους από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία αναμένει τώρα πωλήσεις για το σύνολο της χρήσης ύψους 26 δισ. δολαρίων από το εμβόλιο που παρασκευάζει από κοινού με την γερμανική BioNTech. H προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για 15 δισ. δολάρια.

    Η εταιρεία αθλητικών ειδών Under Armour ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 77,8 εκατ. δολάρια, έναντι των ζημιών 589,7 εκατ. δολαρίων ή 1,30 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα ανήλθαν στα 1,257 δισ. δολάρια έναντι των 930,2 εκατ. δολαρίων, υψηλότερα των εκτιμήσεων για 1,131 δισ. δολάρια. Η μετοχή στις προσυνεδριακές συναλλαγές υποχωρεί  κατά 2,4%.

    H μετοχή της Pfizer λίγο πριν το άνοιγμα προσθέτει 0,9%, της CVS Health αυξήθηκε κατά 2,1% καθώς ανέφερε ισχυρότερα κέρδη πρώτου τριμήνου από το αναμενόμενο.

    Έτσι στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones σημειώνουν πτώση κατά 144 μονάδες ή 0,4%, του S&P 500 υποχωρούν κατά 22,87 μονάδες ή 0,55% και του τεχνολογικού Nasdaq επίσης κινούνται πτωτικά κατά 0,84%.



    ΣΧΟΛΙΑ