ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Mε την εξαγορά ενός δεξαμενόπλοιου τύπου aframax συνδέεται το όνομα του ισχυρού εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, σε μία συμφωνία που αποτυπώνει την αύξηση των αξιών στην αγορά των τάνκερ.
Συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή συμφερόντων του πλοιοκτήτη, Capital Maritime, φημολογείται ότι θα εντάξει στο στόλο της το χωρητικότητας 106,029 dwt πλοίο CSK Shelton (κατασκευής 2005) που ανήκει στην TCC Group, έναντι τιμήματος ύψους 13 εκατ. δολ.
Ναυλομεσίτες αναφέρουν ότι για το τάνκερ υπήρξε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και από άλλους Έλληνες εφοπλιστές, γεγονός που αποδίδεται στην εποχική αύξηση που σημειώνουν οι τιμές στη συγκεκριμένη αγορά. Σύμφωνα με την Clarksons η αυξημένη ζήτηση για το πλοίο αναμφισβήτητα είναι αποτέλεσμα του ανοδικού γυρίσματος των τιμών των ναύλων και των ελκυστικών τιμών πώλησης που βρίσκονται σε επίπεδα κοντά στα ιστορικά χαμηλά.
To CSK Shelton αποτελεί το παλαιότερης κατασκευής από τα πέντε aframax που έχει στο νερό η TCC Group, με έδρα το Xoνγκ Κονγκ.
Οι εκτιμήσεις της αγοράς για την τιμή του πλοίου κυμαίνονταν από τα 12,5 έως τα 13 εκατ. δολ., επίπεδα αρκετά υψηλότερα από την προηγούμενη αντίστοιχη αγορά που σημειώθηκε στη ναυτιλιακή αγορά.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, η Thenamaris, συμφερόντων του Νικόλα Μαρτίνου, εξαγόρασε τα χωρητικότητας 114,500-dwt πλοία Sparto και Pantelos (κατασκευής 2004 αμφότερα) έναντι 11,5 εκατ. δολ. έκαστο.
Ο κ. Μαρινάκης θεωρείται ένας από τους πιο δραστηρίους εφοπλιστές της αγοράς στον κλάδο των τάνκερ, τόσο στα VLCC όσο και στα aframax.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Eλληνική ναυτιλιακή επιστρέφει στην αγορά μεταχειρισμένων μετά από τρία χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ο Γ. Οικονόμου θα βάλει στην τσέπη 134 εκατ. δολάρια από το μεγάλο deal της Ocean Rig
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελληνική ναυτιλιακή στους σημαντικότερους πελάτες του ναυπηγείου Yangzijiang
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης: Η ναυτιλιακή κληρονομιά, η επέτειος των 70 χρόνων του Ιδρύματος Ευγενίδου και η επόμενη μέρα
- Δένδιας: Στις 7 Μαρτίου 1948 τα Δωδεκάνησα επέστρεψαν στην «αγκαλιά» της Μητέρας Πατρίδας
- Αγγελούδης: Ο «Απόλλων» παραμένει ζωντανός να μας χαρίζει μοναδικές ανάσες πολιτισμού
- Τουρκία – Γ.Γκιουλέρ: «Η ευρωπαϊκή ασφάλεια είναι αδύνατη χωρίς την Τουρκία» – Μηνύματα για ΝΑΤΟ και Αιγαίο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.