ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χρηματιστήριο: Μεγάλη πτώση 4% για Allwyn, 3% για Jumbo, 2,96% για Coca Cola, τι συζητά η αγορά, κλείσιμο πάνω από τα 19 η ΔΕΗ
Η άνοδος σήμερα περιεστράφη γύρω από μετοχές που δεν θεωρούνται τόσο blue chips.
Η Άβαξ με το ανεκτέλεστο των 3 δις. ευρώ έγραψε νέο υψηλό φέτος στα 2,65 ευρώ κλείνοντας με κέρδη 6,85%.
Μεγάλο το ενδιαφέρον και για την Credia, με την αγορά να προεξοφλεί placement εντός του ά τριμήνου του 2026.
Η μετοχή έγραψε άνοδο 6,26%, στο 1,56 ευρώ.
Νέο ιστορική υψηλό για την Qualco, στα 6,59 ευρώ και κέρδη 3,29%.
Συνέχισε στη ζώνη των ιστορικών υψηλών η Βιοχάλκο, με κλείσιμο στα 11,46 ευρώ και κέρδη 1,96%.
Κλείσιμο πάνω από τα 3,51 ευρώ για την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και κέρδη 5,09% και φήμες για placement στη μετοχή.
Νέα πολυετή υψηλά για την ΕΚΤΕΡ που χθες πραγματοποιήθηκε placement από τους βασικούς μετόχους, με την μετοχή στα 3,45 ευρώ και κέρδη στο ταμπλό 6,98%.
Αντίδραση 3,31% έβγαλε η Ιντρακόμ, στα 3,43 ευρώ, ενώ ενδιαφέρον υπήρξε και για την πληροφορική με την Ιντεάλ, η οποία ανακοίνωσε προσφάτως buy back των μετοχών της έκλεισε με άνοδο 1,97%, στα 6,20 ευρώ.
Η Quest με +1,73%, στα 7,04 ευρώ.
Αμετάβλητος ο ΟΠΑΠ στα 18,50 ευρώ, ενώ οριακή ήταν η διόρθωση στην ενέργεια με την ΔΕΗ στα 17,89 ευρώ και 788 χιλιάδες όγκο, στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που υποχώρησε μόλις 0,87%, στα 25,18 ευρώ, οριακή η αντίδραση στα ΕΛΠΕ, στα 8,57 ευρώ με 258 χιλιάδες τεμάχια, ανεπαίσθητες οι απώλειες για την ΜΟΗ, στα 30,38 ευρώ.
Με +3,62% η Profile και 156 χιλιάδες όγκο, στα 7,45 ευρώ και υψηλό έτους για φέτος στα 7,76 ευρώ.
Θετικό πρόσημο για την Metlen μετά από 8 πτωτικές μέρες, στα 41,40 ευρώ και χαμηλό μέρας στα 40,94 ευρώ με συναλλαγές 228 χιλιάδων τεμαχίων.
Δεν έγινε γνωστή νέα short θέση στην μετοχή.
Με συναλλαγές μόλις στα 164 εκατ. ευρώ η υπόθεση γυρίσματος της αγοράς από τα χαμηλά μέρας των 2077 μονάδων στις 2088 μονάδες και με απώλειες μόλις 0,05% αποκτά εσωτερικό ενδιαφέρον.
Ελληνικό ενδιαφέρον, αφού οι ξένοι επενδυτές που συνήθως στο κλείσιμο, κατά τη διάρκεια των δημοπρασιών φιλοδωρούν την αγορά μας κατ’ ελάχιστο με 40 εκατ. ευρώ, απείχαν.
Που σημαίνει ότι μένουν στα παχυλά τους κέρδη και με αποδόσεις που στις τράπεζες φτάνουν ακόμα και το 120% και για τον γενικό δείκτη το 41%.
Κρίσιμη η συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς σήμερα αργά το βράδυ ώρα Ελλάδος, η Fed αποφασίζει, εκτός απροόπτου, μία ακόμα μείωση στα επιτόκια του δολαρίου.
Ενδιαφέρον βεβαίως, θα έχουν στη συνέχεια οι δηλώσεις για το τι θα γίνει το 2026.
Διαβάστε επίσης
Merit Χ.Α.Ε.Π.Ε.Υ.: Ειδικός διαπραγματευτής επι των μετοχών της Space Hellas
Jumbo: Θετικές προοπτικές και αναβάθμιση με τιμή-στόχο 37,5€ εκτιμά η Pantelakis
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- TRASTOR: Με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 1,15 ευρώ/μετοχή η ΑΜΚ για την άντληση τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB της Ελλάδας με σταθερές προοπτικές
- Παναθηναϊκός: Προτάσεις υπάρχουν, αλλά ο Γιαννακόπουλος δεν πουλάει – Όλο το παρασκήνιο
- ΔΕΗ: Ανεβαίνει το επενδυτικό θερμόμετρο ενόψει της αύξησης – Συνωστισμός στα road shows του Στάσση σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.