ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Allwyn (τηλεδιάσκεψη): Δεν μας επηρεάζει η αλλαγή φόρου στην Αγγλία – Δυσκολότερα τα υψηλά μερίσματα μετά το 2030 και η Novibet
Από τις 30 Οκτωβρίου έχει να πατήσει η μετοχή του ΟΠΑΠ τα 18 ευρώ. Μόλις την Παρασκευή που μας πέρασε η διοίκηση του Οργανισμού είχε πει, με αφορμή την συγχώνευση με την Allwyn, πως το νέο σχήμα θα έχει μέγεθος 1,9 δισ. ευρώ EBITDA και διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, από χαμηλό μονοψήφιο που έχει ο ΟΠΑΠ.
Παράλληλα θα διαφοροποιήσει τα έσοδά του. Από τη συνένωση δημιουργείται η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο, ενώ τονίστηκε η μεγάλη ανάπτυξη που έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια η Allwyn.
Από το 2019 έχει κάνει επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ και διανομές 1,7 δισ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός ως προς το EBITDA θα φτάσει στις 2,7 φορές με την εξαγορά και της PrizerPicks και της Novibet. Η εξαγορά της Novibet εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2026. Ο στόχος πάντως είναι η μόχλευση να ξεπεράσει τις 2,5 φορές.
Η διοίκηση είχε πει ακόμα, πως επειδή πρώτη χώρα διαπραγμάτευσης θα είναι η Ελλάδα και πως η δραστηριότητα είναι σε αναδυόμενες αγορές, η MSCI θα την κρατήσει στους δείκτες αναδυόμενων αγορών.
Μεσοπρόθεσμα, ο στόχος για το περιθώριο EBITDA είναι να ξεπεράσει το 40%.
Πάντως, η Citigroup την Δευτέρα, σε έκθεσή της που μείωνε την τιμή στόχο στα 19,10 ευρώ από 20 πριν, εξέφρασε την ανησυχία της για πιθανή μείωση στην μερισματική απόδοση, καθώς, σύμφωνα με τον οίκο, το equity story του OΠΑΠ, στα μάτια επενδυτών, μεταβάλλεται από ένα «καθαρό» μερισματικό προφίλ σε ένα πιο περίπλοκο αφήγημα ενοποίησης, διεθνοποίησης και οικονομίας κλίμακας.
Διαβάστε επίσης:
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Προχωρά σε έρευνα της εξαγοράς της Novibet από την Allwyn
Alpha Bank: Η σύνθεση και το ύψος των επενδύσεων ως μοχλοί ανάπτυξης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρυσή Βαρδινογιάννη-Νικόλαος Ντε Γκρες: Σπάνια οικογενειακή δημόσια εμφάνιση
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: «Εάν διαπιστώναμε απάτη, θα το γράφαμε», κατέθεσε η Μαρκοπούλου
- Παρίσι: Ακυρώνεται φέτος για λόγους ασφαλείας η πρωτοχρονιάτικη συναυλία στα Ηλύσια Πεδία
- Χατζηδάκης στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Η Ελλάδα πολύ καλός προορισμός για επενδύσεις