array(0) {
}
        
    
Menu
-1.2%
Τζίρος: 192.03 εκατ.

Παπαστεργίου: «Μας απασχολεί και παίρνουμε όλα τα μέτρα που απαιτούνται για να είναι ασφαλές δίκτυο»

Σαντορίνη
Comments

Ακόμα δεν έχουν χτιστεί ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Νέα Καμένη, το νησάκι στην καλντέρα της Σαντορίνης. Απορίας άξιο που δεν έχτισε κανείς εκεί επάνω. Και αγκυροβόλι έχει και οικόπεδα χωράει και ζεστό νερό θα αναβλύζει. Υπάρχει πάντως απάντηση στο ερώτημα «γιατί δεν έχτισε κανείς». Επειδή δεν το σκέφτηκε. Αν το σκεφτόταν θα έπαιρνε άδεια οικοδομής, θα προέκυπταν επενδυτές και θα εμφανίζονταν πελάτες να περπατούν ξυπόλυτοι πάνω στη λάβα.

Πώς να χαρακτηριστεί αυτό που συνέβη στο Ημεροβίγλι; Κοτρόνες κατρακύλησαν και σύννεφα χωμάτων σκέπασαν την ευρύτερη περιοχή. Ατύχημα δεν λέγεται. Το ατύχημα προϋποθέτει σχεδιασμό, υπολογισμούς και κάποιον απρόβλεπτο, ατυχή παράγοντα. Θεομηνία δεν λέγεται. Η θεομηνία θα ήταν ένας σεισμός, ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο. Δεν έγινε τίποτα από αυτά.

1

Η περιοχή θεωρείται επιβαρυμένη από τις οικοδομές. Είναι που είναι από τη φύση ασταθής, πήγαν και έχτισαν πολλά και μεγάλα κτήρια, δεν αντέχει η γη. Ακούστηκε ότι οι εργασίες για ένα ακόμη έργο έφερε την κατολίσθηση. Ποιος το λέει αυτό; Το είπαν κάτοικοι σε δημοσιογράφους. Το επιβεβαίωσαν μηχανικοί που είπαν ότι η κατολίσθηση έγινε εξαιτίας οικοδομικών εργασιών σε κορεσμένη περιοχή.

Υπάρχει και η άλλη άποψη, δημοσιευμένη σε τοπικό μέσο ενημέρωσης. Η κατολίσθηση έγινε, όπως γράφουν, καθώς τα φερτά υλικά, ακολουθώντας την κατωφέρεια, προκάλεσαν ένα εκτεταμένο σύννεφο σκόνης, το οποίο μεταφέρθηκε από τον αέρα ως τον οικισμό. Συμπληρώνουν ότι οικοδομικές εργασίες δεν πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Με συμπέρασμα: «Τέτοια περιστατικά, αν και μερικές φορές εντυπωσιακά, σπάνια εγκυμονούν άμεσο κίνδυνο, εντούτοις μέσω των δημοσιευμάτων που μεγεθύνουν το ζήτημα, επηρεάζουν την τουριστική εικόνα του νησιού διεθνώς».

Φαίνεται να προέχει η ανάγκη να προστατευτεί η φήμη του νησιού. Από τον χειμερινό σεισμό στην καλοκαιρινή κατολίσθηση, η επικοινωνία, το μάρκετινγκ, η διαφήμιση πλήττονται. Κοροϊδευτικά βίντεο, κακές κριτικές, όλα πλήττουν την εικόνα. Κι όμως, όλα αυτά που εμφανίζονται ως «σημαντικά» είναι τα δευτερεύοντα όταν ένας τόπος καταστρέφεται. Πόσο να αντέξει το έδαφος, πόσες ακόμη πισίνες, πόσα κυβικά τσιμέντου; Δεν χαλάει λοιπόν η εικόνα του νησιού, δεν πλήττεται η φήμη. Χαλάει και πλήττεται το νησί το ίδιο.

Για να δούμε, θα ληφθούν σοβαρές αποφάσεις αυτή τη φορά ή θα επικρατήσει η νοοτροπία «άντε να βγει και αυτή η σεζόν»…

Διαβάστε επίσης:

Πιτσιλής, Ιαβέρης και ανασφάλιστα οχήματα

Μάικ Ρουσό: O CEO στα ύψη, οι αεροσυνοδοί στο έδαφος

Όταν συλλαμβάνουν τον εργαζόμενο καθαριότητας

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιο ξενοδοχείο ανοίγει ο Robert De Niro στη Σαντορίνη;
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές ενοικίασης εξοχικής κατοικίας στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και άλλα δημοφιλή νησιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρότυπα, ελίτ, αριστεία
Τράπεζες σε καμπή: Μήπως το μοντέλο αμφισβητείται;
Orcel – JP Morgan – Alpha Bank: Το trade που αλλάζει το παιχνίδι
Αγορές υπό πίεση, δασμοί και γεωπολιτικός κίνδυνος στο προσκήνιο
Ο Dimon βλέπει ανόητα πράγματα – Το Λιμενικό τα ζει
Βάλαμε τσολιά τον Μακάριο Λαζαρίδη
Γιατί η Ελλάδα έχει από τους γηραιότερους στόλους αυτοκινήτων στην ΕΕ και πώς μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό;
Όσλο 1993 – Έπσταϊν 2026: Η άνοδος και η ηθική κατάρρευση μιας διπλωματικής μυθολογίας επικών διαστάσεων
Μητσοτάκης χωρίς αυτοδυναμία, Ανδρουλάκης χωρίς αφήγημα, Τσίπρας χωρίς ταυτότητα
Όταν ο Άντριου μπαίνει στο Λούβρο