Δεδομένης της απόδοσης των Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές όπου βρέθηκαν στην 6η σειρά της εκκίνησης (11ος ο Λεκλέρκ, 12ος ο Χάμιλτον) ήταν επίτευγμα οι 20 βαθμοί που συγκέντρωσαν την Κυριακή τερματίζοντας στην 4η και 6η θέση αντίστοιχα.
Οι κόκκινοι αποφάσισαν να ρισκάρουν όσον αφορά στη στρατηγική αγώνα σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν μέρος του χαμένου εδάφους.
Έτσι ο Χάμιλτον εκκίνησε με τη σκληρή γόμα ενώ ο Λεκλέρκ επιχείρησε μια επιθετική προσέγγιση μπαίνοντας νωρίτερα από όλους τους πρωτοπόρους για αλλαγή ελαστικών μόλις στο 10ο γύρο.
Βάζοντας τη σκληρή γόμα ο Λεκλέρκ βρήκε άδειο δρόμο μπροστά του, κινήθηκε γρήγορα και κατάφερε να κερδίσει θέσεις. Η εμφάνιση του Virtual Safety Car (VSC) στον 29ο γύρο βοήθησε το Χάμιλτον να αλλάξει ελαστικά χάνοντας λιγότερο χρόνο. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Βρετανός διαχειρίστηκε άριστα τα ελαστικά του, διατηρώντας καλό ρυθμό για μεγάλο μέρος του αγώνα. Η Ferrari ήταν ταχύτερη από τις Mercedes και δεν απείχε πολύ από τις McLaren καθώς η SF-25, έδειξε εξαιρετικό ρυθμό αγώνα. Ο Χάμιλτον δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ένιωθε «ένα με το μονοθέσιο και ότι η ισορροπία του ήταν τρομερή».
Η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας ήταν μια ακόμη ευκαιρία για τον Βρετανό να αλλάξει σε σκληρή γόμα βάζοντας φρέσκο σετ. Αντίθετα οι κόκκινοι αποφάσισαν να αφήσουν χωρίς αλλαγή το Λεκλέρκ, ποντάροντας στη θέση που είχε ο Μονεγάσκος οδηγός στην πίστα. Ο Χάμιλτον, με την εμπειρία και την ικανότητά του, κατάφερε να κάνει μια σειρά από επιτυχημένα προσπεράσματα με τα φρέσκα λάστιχα.
Παρότι είχε πέσει μετά την αλλαγή στην 7η θέση, κατάφερε γρήγορα να περάσει τον Τζορτζ Ράσελ, ενώ εκμεταλλεύτηκε και τις μάχες μεταξύ του Αλεξ Άλμπον και του Σαρλ Λεκλέρ για να προσπεράσει και τους δύο. Ο Λιούις Χάμιλτον σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο γύρο του αγώνα (1:18.265), μόλις 0.277 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Μαξ Φερστάπεν. Αυτό υπογραμμίζει τον ισχυρό ρυθμό που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια του Grand Prix.
Από την άλλη ο Λεκλέρκ έδωσε μάχη με τον Άλμπον που κρίθηκε στις λεπτομέρειες καθώς ο Μονεγάσκος παίζοντας άμυνα ώθησε εκτός πίστας τον Ταϊλανδό και υποχρεώθηκε να δώσει πίσω τη θέση. Έτσι βρέθηκε από 4ος – 6ος.
Ο Λιούις Χάμιλτον εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, δηλώνοντας ότι δεν περίμενε να τερματίσει 4ος, δεδομένης της εκκίνησης από την 12η θέση. Τόνισε τη φανταστική δουλειά της ομάδας στη στρατηγική και στα πιτ στοπ, καθώς και την αίσθηση που είχε με το μονοθέσιο. Έκανε επίσης ειδική αναφορά στην υποστήριξη των “tifosi” (οπαδών της Ferrari), χαρακτηρίζοντας την αίσθηση «πραγματικά σπουδαία». Η 4η θέση στην Ίμολα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα του Λιούις Χάμιλτον σε Grand Prix για τη Ferrari μέχρι στιγμής και ξεπέρασε για πρώτη φορά το Λεκλέρ (ο οποίος τερμάτισε 6ος). Αυτή η επίδοση του έδωσε μεγάλη ώθηση και αισιοδοξία για τη συνέχεια. Επόμενος αγώνας αυτή την Κυριακή 25/5 το GP Μονακό (απευθείας 16:00 σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+).
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο SOLARIS
- Όλα στο φως για το κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων: Πώς δρούσαν οι δύο ομάδες – Διακινούσαν νοθευμένη βενζίνη σε 5 περιοχές, σφραγίστηκαν 8 βενζινάδικα
- Μεντβέντεφ: Απειλεί με κατάληψη ουκρανικών εδαφών και βρετανικής περιουσίας μετά τη δέσμευση ρωσικών κεφαλαίων
- Χρυσοχοΐδης: Πραγματοποιήθηκαν 94 συλλήψεις μέσα σε δύο μήνες για πώληση αλκοόλ σε ανήλικους

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα

Ο άγνωστος εφοπλιστής Μιχάλης Παπαϊωάννου της Helikon Shipping που ναυπηγεί 9 πλοία και διαχειρίζεται άλλα 40
Γιατί πούλησαν χθες οι Ελληνάρες, τα μυστήρια της ΓΕΚ, οι εκπλήξεις της ΑΚΤΩΡ, το γαλλικό μοντέλο ΚΜ και Πιέρ για τις οικογένειες, το παρασκήνιο της μονομαχίας Ιβάν – Τέλη, τι συμβαίνει με Μυλωνάκη, η γιαγιά με τα 900.000 ευρώ, κάτι ετοιμάζει ο Θανάσης Μαρτίνος

Γιάννης Αλαφούζος: Πλοίο της Kyklades Maritime είναι το πρώτο τάνκερ που φόρτωσε πετρέλαιο από το λιμάνι της Ταρτούς στη Συρία
