ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Ταβάνι», έχουν πιάσει οι τιμές των ακινήτων στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης, είτε για αγορά είτε για ενοικίαση, ενώ μεικτές τάσεις επικρατούν στη ζήτηση ανάλογα την περιοχή και το είδος του ακινήτου.
Τα επενδυτικά ακίνητα έχουν την μερίδα του λέοντος στο ενδιαφέρον αγοραστών. Mεσίτες καταγράφουν αυξήσεις περίπου 15% στην τιμή πώλησης νεόδμητων ακινήτων λόγω υψηλού κατασκευαστικού κόστους. Με την ολοκλήρωση του στεγαστικού προγράμματος «Σπίτι μου», σύμφωνα με μεσίτες το ενδιαφέρον από αγοραστές μειώθηκε οδηγώντας ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν ανακαινισθεί, σε υποχώρηση από τις αρχικές αξιώσεις τους. Την ίδια ώρα όμως το πρόγραμμα golden visa προσελκύει πολλούς νέους αγοραστές.
Και σε επίπεδο μίσθωσης η τιμή θα εξαρτηθεί από το αν το σπίτι έχει ανακαινισθεί ή όχι. Παρόμοια η κατάσταση και στους περιφερειακούς δήμους, με αυτούς της Θέρμης και Θερμαϊκού να κρατούν τα σκήπτρα σε επίπεδο ενδιαφέροντος από αγοραστές, ενώ ακολουθούν Πυλαία και Καλαμαριά.
Πηγή: ertnews
Διαβάστε επίσης:
Έβρος: Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην περιοχή της Κορνοφωλιάς
Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Ένας συν ένας λόγοι που ο MSCI έχει «αναβαθμίσει» ήδη τις ελληνικές μετοχές και η έξοδος της Jumbo
- Χρηματιστήριο: Πάνω από 600 εκατ. ευρώ καθαρές εισροές, μετά την αναβάθμιση από MSCI, STOXX και FTSE Russell
- MSCΙ: Αναβαθμίζει σε ανεπτυγμένη αγορά την Ελλάδα από τον Μάιο του 2027
- Βουτιά στις τιμές πετρελαίου: Κλείσιμο τριμήνου και άνοιγμα… προσδοκιών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.