Είναι γεγονός ότι ο Μητσοτάκης έδωσε τελείως λάθος μήνυμα στις αγορές, με την αποπομπή των δυο υπουργών του.
Το χρηματιστήριο, που είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας των πολιτικών εξελίξεων, έδειξε ότι κάτι συμβαίνει στην κυβέρνηση.
Σήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2%.
Μπορεί να είναι προσωρινή η βουτιά, μπορεί να έχει διάρκεια.
Σήμερα η ημέρα ήταν κακή για τις μετοχές εξαιτίας των πωλήσεων που υπήρξαν από την πλευρά των Ελλήνων μικρών και μεγάλων «παικτών», καθώς οι ξένοι θεσμικοί ήταν εξαφανισμένοι.
Πρακτικά, στο «πολιτικό καφενείο» υπάρχει η αίσθηση ότι ο Μητσοτάκης εάν χάσει το 30% στις ευρωεκλογές έχει πρόβλημα διακυβέρνησης. Κάτι το οποίο είναι απόλυτα ψευδές.
Όμως επειδή τα πάντα στην οικονομία είναι «κλίμα και εντυπώσεις», ο Κυριάκος πρέπει να καταδείξει στο εκλογικό του κοινό ότι είναι πανίσχυρος.
Ακόμα και 30% να πάρει στις ευρωεκλογές, δεν απειλείται από κανένα.
Οι εθνικές εκλογές είναι σε 3 χρόνια.
Διαβάστε επίσης
Χρηματιστήριο: Για ποιες εισηγμένες χτυπάει η «καμπάνα» των αλλαγών στον Κανονισμό Λειτουργίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ριζική αναμόρφωση στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας: Ταχύτερη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες, το «γαλλικό μοντέλο»
- Ένας γάμος βγαλμένος από τις «Χίλιες και μία Νύχτες» – Το διήμερο υπερθέαμα του Bahy Khoury και της Talia Haidar στην Αθήνα (βίντεο-φωτό)
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για Optima, ΑΔΜΗΕ, Real Consulting, ΕΤΕ,Profile Amazon, Meta
- ORILINA Properties: Μια ΑΕΕΑΠ στην αρχή ενός κύκλου σημαντικής ανάπτυξης με αδικαιολόγητη έκπτωση από το NAV