ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε συνέχεια της εισήγησης του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος μέσω επιστολικής ψήφου, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος επισημαίνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Μια ιστορική στιγμή για την Ελληνική δημοκρατία, ένα ακόμη βήμα σύγκλισης με την Ευρώπη και διεύρυνσης των πολιτικών δικαιωμάτων».
Και, εν συνεχεία, «ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πριν λίγο στο υπουργικό συμβούλιο τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην καθιέρωση της επιστολής ψήφου για όλους τους ψηφοφόρους (κατοίκους εξωτερικού και εσωτερικού προαιρετικά) από τις επόμενες ευρωεκλογές του 2024. Μια ακόμη σημαντική πολιτική μεταρρύθμιση που απαντάει στο πρόβλημα της αυξανόμενης αποχής και υποστηρίζει το εκλογικό δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού, των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, των εποχικών εργαζόμενων, των νέων μαθητών και φοιτητών», υπογραμμίζει κλείνοντας ο υπουργός Επικρατείας.
Διαβάστε επίσης:
Επιστολική ψήφος: Τι είναι και πώς θα ψηφίζουν οι Ελληνες, εντός κι εκτός Ελλάδας
Aυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις για το 2023 – Ποιες προσπέρασαν την Νέα Υόρκη
Πληθωρισμός: Στο 3% έπεσε στην Ελλάδα τον Νοέμβριο – Στο 2,4% στην Ευρωζώνη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Jumbo: Στήνεται το πρώτο κατάστημα στον Καναδά – Το «Coming Soon» στο Τορόντο
- Επίδομα παιδιού Α21 – Ποιοι θα πάρουν έως 560 ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου
- Δημοσκοπήσεις: Το «φάντασμα» της αυτοδυναμίας, η κατανομή των εδρών και η πιθανότητα για μετεκλογικές συνεργασίες
- Τιμές ενέργειας: Ρεκόρ 20 μηνών στη χονδρεμπορική με 211,76 ευρώ/MWh – Ντόμινο εξελίξεων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.