ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οριακή μείωση τιμών σημειώθηκε την 17η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», όπως αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης γνωστοποιεί ότι από αυτή την εβδομάδα θα παρουσιάζεται και ο πλήρης αναλυτικός συγκριτικός πίνακα με την συνολική αξία εκάστου καλαθιού ανά αλυσίδα για να γνωρίζουν οι καταναλωτές ποιες αλυσίδες συνολικά μείωσαν και πόσο και ποιες αύξησαν και πόσο.
Αναλυτικά ο υπουργός αναφέρει:
«17η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» και από τις τιμές που έστειλαν οι αλυσίδες προκύπτει ότι από 864 προϊόντα 75 (8.68%) παρουσίασαν αύξηση, 97 (11.23%) παρουσίασαν μείωση, και 692 (80.09%) παρέμειναν σταθερά! Στο σύνολο έχουμε οριακή μείωση. Αλλά από αυτή την εβδομάδα θα παρουσιάζουμε και τον πλήρη αναλυτικό συγκριτικό πίνακα με την συνολική αξία εκάστου καλαθιού ανά αλυσίδα για να βλέπετε ποιες αλυσίδες συνολικά μείωσαν και πόσο και ποιες αύξησαν και πόσο. Το ρεύμα πέφτει, ήρθε η ώρα να επιβραβεύσουμε όσους βάζουν πλάτη στη Κοινωνία!»
Δείτε τον πίνακα:

Δείτε την ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη:
17η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» και απο τις τιμές που έστειλαν οι αλυσίδες προκύπτει ότι από 864 προϊόντα 75 (8.68%) παρουσίασαν αύξηση, 97 (11.23%) παρουσίασαν μείωση, και 692 (80.09%) παρέμειναν σταθερά! Στο σύνολο έχουμε οριακή μείωση. Αλλά από αυτή την pic.twitter.com/jgbX5sG1xN
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) February 22, 2023
Πρεμιέρα σήμερα για το «καλάθι της Σαρακοστής»
H Σαρακοστή πλησιάζει και μαζί με αυτήν κάνει πρεμιέρα σήμερα το «καλάθι της Σαρακοστής».
Για την περίοδο της νηστείας, τα σούπερ μάρκετ προσθέτουν επιπλέον στις λίστες τους προϊόντα με αυξημένη εποχική ζήτηση και συγκεκριμένα: χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές – π.χ. μελιτζανοσαλάτες, ταραμοσαλάτες) καθώς και δύο τουλάχιστον είδη από κατεψυγμένα θαλασσινά.
Παράλληλα και οι σταθερές κατηγορίες του «καλαθιού» αυξάνονται καθώς, είτε μπαίνουν επιπλέον προϊόντα, είτε «διαιρούνται» οι υπάρχουσες κατηγορίες.
Έτσι, στην κατηγορία του κρέατος προστίθεται το νωπό μοσχάρι ενώ το κοτόπουλο που ήδη υπάρχει «χωρίζεται» σε δύο κατηγορίες: ολόκληρο και τεμαχισμένο.
Στην κατηγορία του γάλακτος μπαίνει επιπλέον και το «γάλα υψηλής παστερίωσης (μακράς διάρκειας)», πλήρες» αλλά και με χαμηλά λιπαρά ενώ στα τυριά προστίθεται το λευκό τυρί.
Στα αλλαντικά όπου υπήρχε η επιλογή ανάμεσα σε «γαλοπούλα ή/και πάριζα» θα συμπεριλαμβάνονται πλέον υποχρεωτικά και τα δύο είδη.
Τα όσπρια «χωρίζονται» σε 3 κατηγορίες: ρεβίθια, φακές, φασόλια ώστε οι κατάλογοι των σούπερ μάρκετ να συμπεριλαμβάνουν και τα τρία προϊόντα.
Επίσης προστίθεται και η σοκολάτα.
Δείτε τα προϊόντα για αυτή την εβδομάδα ΕΔΩ.
Διαβάστε επίσης:
Πρεμιέρα σήμερα για το «καλάθι της Σαρακοστής» – Ποια προϊόντα μπαίνουν
Πώς χτίζουν Θεοδωρόπουλος – Ταμβακάκης την κοινή τους επένδυση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Υπ. Εσωτερικών: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων
- Θεσσαλονίκη: Μια σύλληψη για λαθρεμπόριο τσιγάρων – Εντοπίστηκαν πάνω από 100.000 τεμάχια
- Τραμπ, Μασκ, Μπράνσον, Γκέιτς και άλλα γνωστά πρόσωπα στα αρχεία Επστάιν που δόθηκαν στη δημοσιότητα
- Φυλακές Κορυδαλλού: Εντοπίστηκαν κινητά τηλέφωνα και κατεργασμένη κάνναβη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.