• What's happening

    Τεράστιο χτύπημα στον Τσίπρα από Ντράγκι: Η Ελλάδα δεν μπαίνει στην ποσοτική χαλάρωση

    rio

    Πόνος.


    Πάγο στα σχέδια της Κυβέρνησης για συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης έβαλε, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ.Μάριο Ντράγκι (Mario Drahgi) κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

    Μιλώντας ο κεντρικός τραπεζίτης ζήτησε πρόσθετα μέτρα για την βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους προκειμένου τα ελληνικά ομόλογα να μπορέσουν να συμπεριληθφούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

    Οπως ανέφερε ο κ. Ντράγκι οι “συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους συνεχίζονται” προσθέτοντας ότι όταν αυτές ολοκληρωθούν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ λειτουργώντας ανεξάρτητα θα αξιολογήσει την βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους. Επίσης, ανέφερε ότι είναι “ακόμη πολύ νωρίς να μιλάμε για την συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης” (Q.E)

    Mario Draghi,
    Mario Draghi, Πρόεδρος ΕΚΤ

    Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις ο επικεφαλής της ΕΚΤ  επεσήμανε ότι το  διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ δεν εξέτασε σήμερα το ενδεχόμενο να επεκταθεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE) και μετά το Μάρτιο του 2017.

    Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ το Δεκέμβριο προκειμένου να υπάρχουν πρόσθετα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ομως όπως άφησε να διαφανεί η ΕΚΤ προκρίνει τη λύση της σταδιακής μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων αντί της “απότομης διακοπής του”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανατροπή: Πώς εμπλέκεται η ελληνική πρεσβεία στο “δημοψήφισμα Ερντογάν”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση “χαρίζει” συντάξεις 18.000 ευρώ… στα δικά της παιδιά!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ