• Uncategorized

    Μας… τρολάρει η Goldman Sachs: «Ανθίζουν» οι επενδύσεις στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο

    Κομισιόν


    Σημαντικές επενδυτικές επιδόσεις βλέπει να διαδραματίζονται στην Ελλάδα(!) τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα η αμερικάνικη τράπεζα Goldman Sachs η οποία σε νέα έκθεσή της, διαπιστώνει ότι πολλές μικρότερες χώρες της ζώνης του ευρώ φαίνεται ότι βιώνουν αυτή τη στιγμή μία σημαντική, έκρηξη της επενδυτικής δραστηριότητας. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιρλανδία και ακολουθούν Εσθονία, Ελλάδα, Σλοβενία ​και Φινλανδία.

    Σύμφωνα με την ανάλυση “European Economics Daily: Euro area investment – Taking stock of recent flows” (Επενδύσεις στην Ευρωζώνη – Αξιοποίηση των πρόσφατων ροών) οι χώρες αυτές βιώνουν το τελευταίο διάστημα σημαντικές επενδύσεις, υπερπολλαπλάσιες σε σχέση με το μέσο όρο των τελευταίων 20 ετών. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται σύμφωνα με την Goldman Sach στις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκαν αυτές οι χώρες την τελευταία 10ετία και που είχαν ως αποτέλεσμα την σημαντική πτώση της παραγωγής η οποία τώρα ανακάμπτει.

    Ομως ο συγκεκριμένος συνδυασμός χωρών δείχνει ότι η αύξηση των επενδύσεων μάλλον οφείλεται στην ανάκαμψη και τη χαμηλή βάση της οικονομίας, παρά σε μια θεμελιώδη σύγκλιση.

    Η Φινλανδία είχε μείνει πίσω σε σχέση με την ανάκαμψη που σημείωσε η ευρωζώνη και έχει μια οικονομία που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στον μεγάλο αριθμό τοπικών βιομηχανιών. Η Πορτογαλία και η Σλοβενία ​​είχαν επίσης μείνει πίσω στην πρόσφατη ανάκαμψη της περιοχής.

    Η Ελλάδα είχε βιώσει μια σοβαρή ύφεση και ουσιαστική διάβρωση των επιπέδων του ΑΕΠ.
    Γενικά, καταλήγει η αμερικανική τράπεζ, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύει κανείς ότι η υψηλή ανάπτυξη σε αυτές τις μικρότερες οικονομίες είναι ενδεικτικό της μετατόπισης σε όλη την έκταση της ανάκαμψης που κατευθύνεται από τις επενδύσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΧΑ: Ποιο Fund πουλάει σήμερα μετοχές και βυθίζει τις τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι μεγάλες αυταπάτες του Τσίπρα. Νομίζει ότι θα φέρει την ανάπτυξη, αλλά φέρνει μνημόνια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι συμβαίνει με τους managers που θα αναλάβουν υπερχρεωμένες επιχειρήσεις;



    ΣΧΟΛΙΑ