• Τράπεζες

    WSJ :Αγώνας δρόμου από τους τραπεζικούς κολοσσούς της Wall Street για τη διάσωση της First Republic

    first republic bank

    First Republic Bank


    Μετά τη νέα κατάρρευση της μετοχής της αμερικανικής τράπεζας First Republic, οι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ βρίσκονται σε συζητήσεις για ενέσεις ρευστότητας στην τράπεζα που δοκιμάζεται.

    Η JPMorgan συνεργάζεται με τις Citigroup Inc., Bank of America Corp. και Wells Fargo & Co. για να παράσχουν μια σανίδα σωτηρίας στην First Republic, ενώ στις συζητήσεις εμπλέκονται και οι Morgan Stanley, Goldman Sachs Group Inc., καθώς και U.S. Bancorp και PNC Financial Services Group Inc., PNC, ανέφεραν οι άνθρωποι.

    Η κατάσταση είναι ρευστή, σύμφωνα με τη Wall Street Journal , με αβέβαιη την έκβαση των συζητήσεων. Οποιαδήποτε συμφωνία θα χρειαστεί το πράσινο φως των ρυθμιστικών αρχών, στη σκιά της κατάρρευσης της μετοχής της τράπεζας.

    Η μετοχή της First Republic δέχεται επί μέρες πλήγματα και έπεσε άλλο ένα 31% στο άνοιγμα της Wall Street την Πέμπτη εξαιτίας της ανησυχίας των επενδυτών για την ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος, ύστερα από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

    Η First Republic βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι ανησυχίες εγείρονταν για τις περιφερειακές τράπεζες με μεγάλο χαρτοφυλάκιο ανασφάλιστων καταθέσεων.

    Σε δισεκατομμύρια δολάρια εκτοξεύτηκαν οι εκροές από τις καταθέσεις των πελατών με την τράπεζα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να προσπαθεί  να ανακόψει το κύμα με μια συμφωνία, η οποία περιελάμβανε πρόσθετη χρηματοδότηση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και την JPMorgan, η οποία έδωσε στην τράπεζα συνολικά 70 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαθέσιμη ρευστότητα.



    ΣΧΟΛΙΑ