• Τράπεζες

    Viva Wallet: To παζάρι της JP Morgan, το χαμηλότερο τίμημα και ο σκληρός Καρώνης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χάρης Καρώνης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος VIVA WALLET

    Χάρης Καρώνης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος VIVA WALLET


    Με δύο στελέχη ξένων επενδυτικών τραπεζών ο  Χάρης Καρώνης της Viva Wallet συνεχίζει τη σκληρή διαπραγμάτευση με την JP Morgan, για το deal του 1 δισ. ευρώ.

    Οι συναντήσεις που είναι καθημερινές και πολύωρες, συχνά πραγματοποιούνται στα γραφεία που διατηρεί ο αμερικανικός κολοσσός στο κέντρο της Αθήνας.

    Στις συναντήσεις αυτές, ο Χάρης Καρώνης συνοδεύεται συνήθως από τους  δύο τραπεζίτες που τον συμβουλεύουν για τις κινήσεις του, όμως στις συνομιλίες το λόγο έχει μόνο ο κ. Καρώνης, οι τραπεζίτες περιορίζονται να κρατούν σημειώσεις.

    Στις συνομιλίες αυτές φυσικά και συμμετέχει ο επικεφαλής του γραφείου της  JP Morgan κ. Στέλιος Παπαδόπουλος, ενώ έχουν παραβρεθεί και στελέχη από τη Νέα Υόρκη, ανάμεσα τους  -όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές- και ο κ. Τάκης Γεωργακόπουλος που κατέχει υψηλόβαθμη θέση στον κολοσσό της JP Morgan και ήταν ο αρχιτέκτονας του deal με την Viva Wallet.

    Πληροφόρηση για την υπόθεση δεν υπάρχει.

    Οι ρήτρες εμπιστευτικότητας είναι ιδιαίτερα αυστηρές και δεν επιτρέπουν το παραμικρό σχόλιο, ούτε από τους έμμεσα εμπλεκόμενους στην συμφωνία.

    Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, διέξοδος μπορεί να βρεθεί και άρα συμφωνία.

    Όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς στο mononews.gr, στην αρχική συμφωνία του Ιανουαρίου 2022, προβλέπεται ότι σε περίπτωση διαφωνίας μπορούν να μπουν διαφορετικοί εκτιμητές, ένας από την πλευρά της Viva και ένας από την πλευρά της JP Morgan και να καταλήξουν σε μία κοινά αποδεκτή τιμή.

    Κάτω από αυτές τις συνθήκες και σύμφωνα με πηγές της αγοράς οι Αμερικανοί φέρονται να «βλέπουν» εμπλοκή στην εξέλιξη του deal καθώς  πως προς το παρόν έχουν ανακύψει θέματα  με τη Viva που δεν έχουν επιλυθεί.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το  πρόβλημα έχει ανακύψει γιατί ο Χάρης Καρώνης επιμένει στην τήρηση της συμφωνίας του περασμένου Ιανουαρίου,  με τους Αμερικανούς να θέλουν επαναδιαπραγμάτευση για την προσαρμογή του τιμήματος στην πτώση των αγορών. Με τον κ. Καρώνη να προβάλλει την άποψη ότι οι αγορές θα επανέλθουν και η Viva θα φύγει μπροστά.

    Η επαναδιαπραγμάτευση έχει αντίκτυπο και στο  ποια θα είναι  η  τιμή στην οποία θα πρέπει να κλειδώσει η πώληση του πακέτου των μετοχών- ή ενός μέρους αυτών –  του διδύμου Καρώνη – Αντύπα στην Αμερικανική τράπεζα, κάποια στιγμή στο μέλλον.

    Ωστόσο το επόμενο δεκαήμερο θα κριθεί κατά πόσο το μεγαλύτερο επενδυτικό deal  ύψους άνω του 1 δις ευρώ θα τελεσφορήσει ή θα λήξει άδοξα και το μόνο που θα το θυμίζει θα είναι τα διθυραμβικά δημοσιεύματα του περασμένου Ιανουαρίου

    Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε, κάτω από πέπλο απόλυτης μυστικότητας, η γενική συνέλευση της Viva και ελήφθησαν όλες εκείνες οι κρίσιμες αποφάσεις για την συμφωνία εξαγοράς του 48,5% του πρώτου ελληνικού μονόκερου από τον αμερικανικό τραπεζικό κολοσσό της J.P. Morgan.

    Tο deal είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ελληνική οικονομία, αλλά και για τη Viva, ενώ  έχει λάβει και  όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από την ΤτΕ και τον SSM, παρότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι πολύ πιο αυστηρή από αυτή των ΗΠΑ και είναι  από τις πρώτες συμφωνίες που αμερικάνικη τράπεζα μπαίνει στην Ευρώπη.

    Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία   που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιανουάριο αποτιμούσε την Viva στα  2,05 δισ. δολάρια. Η Viva είναι ο πρώτος ελληνικός μονόκερος και η συμφωνία εξαγοράς από τον αμερικανικό κολοσσό τον περασμένο Ιανουάριο έτυχε εξαιρετικά μεγάλης δημοσιότητας, με δηλώσεις από αξιωματούχους της κυβέρνησης, καθώς ήταν από τα μεγαλύτερα success story των τελευταίων ετών.

    Πωλητές είναι  το Family Office της οικογένειας Μαριάννας Λάτση, που είχε ποσοστό γύρω στο 13,5%, η Deca, με ποσοστό  10,5%, και το venture capital Hedosophia, με έδρα στο Λονδίνο, με  ποσοστό πάνω από  24,5%.

    Διαβάστε επίσης:

    Το «μυστικό» της ΓΣ της Viva Wallet – Γιατί κανείς δεν μιλάει για το deal του 1 δισ. ευρώ

    Τι συμβαίνει τελικά με το deal Viva-JP Morgan; Γιατί κανείς δεν απαντά αν έγινε η Γενική Συνέλευση;

    Χάρης Καρώνης (Viva Wallet): Λάθος μου να πάρω λεφτά από την DECA-Ενισχύστε τις μικρές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν το talent



    ΣΧΟΛΙΑ