• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Σήμερα η γενική συνέλευση για την ΑΜΚ – Τι θα αποφασίσει το ΤΧΣ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Τράπεζα Πειραιώς: Στα 260 εκατ. ευρώ οι νέες εκταμιεύσεις στεγαστικών δανείων το 2021

    Χρήστος Μεγάλου. CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Χωρίς να υπάρχει απόφαση για το ποσοστό με το οποίο θα μετέχει στην αύξηση της Τράπεζας Πειραιώς, το ΤΧΣ, που κατέχει το 61% της τράπεζας, έχει λάβει θετική απόφαση ως προς τη συμμετοχή.

    Δεν εκτιμάται πως αύριο θα αποκαλυφθεί και το ποσοστό συμμετοχής του ΤΧΣ στην αύξηση κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας, η οποία θα εξουσιοδοτήσει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

    Το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει περί τις 21 Απριλίου (20-22) αναλόγως με το πότε θα έχει ολοκληρωθεί το reverse split το οποίο και θα προηγηθεί.

    Το 90% της αύξησης της Τράπεζας Πειραιώς θα καλυφθεί από το εξωτερικό και εάν η ζήτηση είναι μεγάλη στο εσωτερικό το μείγμα θα διαμορφωθεί σε 85-15%.

    Μέσα στο κομμάτι του εξωτερικού θα χωρέσει και το Ταμείο το οποίο επιθυμεί να πραγματοποιήσει κέρδη από την κίνηση αυτή που θα αντισταθμίσουν ένα μικρό κομμάτι των απωλειών που έχει καταγράψει στις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις.

    Η αύξηση προσδιορίζεται στο 1 δισ. ευρώ χωρίς να αποκλείεται να κινηθεί και σε ένα επίπεδο 200-300 εκατ. υψηλότερο

    Η ημερησία διάταξη στην αυριανή συνέλευση περιλαμβάνει τέσσερα θέματα.

    -Κατάργηση δικαιωμάτων προτίμησης παλιών μετόχων.

    Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με δυνατότητα περιορισμού ή κατάργησης του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.

    Ειδικά για τους υφιστάμενους μετόχους της Εταιρείας, θα εξεταστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο η προνομιακή κατανομή των υπό έκδοση μετοχών σε ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με βάση τα ανωτέρω.

    Reverse Split

    Αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε υφιστάμενης κοινής ονομαστικής μετοχής με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των υφιστάμενων κοινών μετοχών της Εταιρείας δια της συνένωσής τους (reverse split)

    Mείωση ονομαστικής αξίας μετοχών

    Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας δια μειώσεως της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής μετοχής, χωρίς αλλαγή του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών.

    Πρόγραμμα διάθεσης μετοχών σε στελέχη

    Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο να θεσπίζει πρόγραμμα διάθεσης μετοχών σε στελέχη της διοίκησης και του προσωπικού της Εταιρείας (stock options).

    Διαβάστε επίσης:

    Τράπεζα Πειραιώς: Η πρόταση του ΔΣ προς τη Γενική Συνέλευση για την ΑΜΚ

    Τράπεζα Πειραιώς: Έτσι θα γίνει η ΑΜΚ – 21 ή 22 Απριλίου ανοίγει το βιβλίο προσφορών

    Κόντρα Σταϊκούρα – ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την ΑΜΚ της Πειραιώς – Τι δήλωσε ο Ανδρέας Βερύκιος (ΤΧΣ)



    ΣΧΟΛΙΑ