Τράπεζες

Τράπεζα Πειραιώς: Goldman Sachs και UBS ξεκίνησαν roadshow στο Λονδίνο για την έκδοση του ομολόγου

  • NewsRoom
Τράπεζα Πειραιώς

Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς


«Πράσινο φως» για να προχωρήσει η έκδοση ομολόγου Tier II έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς ορίζοντας ως συντονιστές της έκδοσης την Goldman Sachs και την UBS, οι οποίες θα είναι και διαχειριστές του βιβλίου προσφορών μαζί τις Barclays, BNP Pariba, Credit Suisse και Nomura.

Τα roadshows και οι επαφές με επενδυτές στο Λονδίνο ξεκινούν από σήμερα.

Όπως έγραφε νωρίτερα το mononews.gr, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς επιδιώκει να αξιοποιήσει το θετικό momentum που έχει διαμορφωθεί στην αγορά μετά και την επιτυχή άντληση κεφαλαίων από την Alpha Bank με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο 4,25%, αλλά και την υπερπροσφορά που ξεπέρασε τα 5 δισ. ευρώ. Ενδεικτικό του θετικού κλίματος είναι ότι το ομόλογο της Alpha Bank διαπραγματεύεται στο 101 με συνέπεια η απόδοση λίγες μέρες μόλις μετά την έκδοση να έχει υποχωρήσει περαιτέρω στο 3,95%.

Η Τράπεζα Πειραιώς επιχειρεί, λοιπόν, να κεφαλαιοποιήσει το θετικό κλίμα στις αγορές, αλλά και τη θετική υποδοχή που είχε από αναλυτές το νέο επιχειρησιακό πλάνο που ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Χρήστος Μεγάλου, την προηγούμενη εβδομάδα, βασικός άξονας του οποίου είναι η εμπροσθοβαρής μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων μέσω τιτλοποιήσεων ύψους 7 δισ. ευρώ εντός του 2020.

Να σημειωθεί ότι το θετικό κλίμα έχει οδηγήσει σε κάθετη πτώση των αποδόσεων στα ομόλογα που εξέδωσαν πριν από 8 περίπου μήνες τόσο η τράπεζα Πειραιώς όσο και η Εθνική τράπεζα με επιτόκιο 9,75% και 8,25% αντίστοιχα. Είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση στην 5ετία του ομολόγου της Πειραιώς έχει υποχωρήσει στο 5,3% και της Εθνικής στο 3,65%, αποτυπώνοντας τις ευνοϊκές συνθήκες για την άντληση κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες. Το θετικό κλίμα ενισχύει περαιτέρω η υποχώρηση σε νέα ιστορικά χαμηλά της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου στο 1,015%, ενώ νέο χαμηλό άγγιξε και η απόδοση στο 5ετές ομόλογο που διαμορφώθηκε στο 0,29%.