• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Δάνεια άνω των €400 εκατ. στους αγρότες – Στήριξη στους πληγέντες Θεσσαλίας, Εύβοιας, Εβρου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Με 1,5 δισ. χρηματοδοτήσεις προς τον αγροτικό τομέα η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τους αγρότες τόσο στην υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων όσο και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους.

    Το 2023, η Τράπεζα Πειραιώς με στόχο την υποστήριξη και την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης του αγροτικού τομέα, δημιούργησε νέα προϊόντα και υπηρεσίες και προχώρησε σε νέες χρηματοδοτήσεις ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ.

    Ο στόχος για φέτος είναι οι νέες χρηματοδοτήσεις να ξεπεράσουν τα 400 εκατ. ευρώ, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν χθες οι επικεφαλής της Αγροτικής Τραπεζικής της Πειραιώς κ.κ. Αλκιβιάδης Αλεξάνδρου, Ιωάννης Χανιωτάκης, Γιώργος Αβατάγγελος.

    Για το σκοπό αυτό, αξιοποίησε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, εγγυήσεων, ρευστότητας και επιδότησης επιτοκίου, και συμμετείχε ενεργά στο εξειδικευμένο χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΑΤ, «Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας», συνέχισε να αξιοποιεί το «Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης» σε συνεργασία με το EIF, για την υλοποίηση επενδύσεων στην αγροτική παραγωγή. Δημιούργησε  το προϊόν «Αγροκίνηση», για την ενίσχυση της ρευστότητας και για την κάλυψη αναγκών μονιμότερου χαρακτήρα.

    Και προσφέρει εξειδικευμένα χρηματοδοτικά προϊόντα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με στόχο το μειωμένο κόστος παραγωγής των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, αλλά και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.

    Βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων της  Εύβοιας και του Έβρου που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, προσφέροντας χρηματοδοτήσεις με ευνοϊκούς όρους για την ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής, και την  ανασύσταση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Ενώ για τη  διατήρηση της μελισσοκομίας στον Έβρο προχώρησε σε χορηγία 20 τόνων μελισσοτροφών.

    Επίσης  μετά τις πλημμύρες σε  Θεσσαλία και  Στερεά Ελλάδα,  παρείχε στους αγρότες τη δυνατότητα αναστολής της υποχρέωσης καταβολής δόσεων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023.

    Επιπρόσθετα, παρείχε και συνεχίζει να παρέχει ρευστότητα μέσω χρηματοδοτήσεων με σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών τρεχουσών αναγκών των αγροτικών εκμεταλλεύσεων ώστε να προχωρήσουν σε παραγωγή, την άμεση αποκατάσταση ζημιών, την αντικατάσταση ζωικού πληθυσμού και γεωργικού εξοπλισμού, με εξειδικευμένα προϊόντα, μειωμένο προνομιακό επιτόκιο 4,6% και μηδενικά έξοδα αξιολόγησης.

    Παράλληλα η Πειραιώς προωθεί  τα νέα χρηματοδοτικά μέσα που παρέχει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ειδικότερα, υποστηρίζει σχεδόν το σύνολο των υποβληθέντων αιτημάτων χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων των συνεργατικών σχημάτων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 150 εκατ. ευρώ, που κατατέθηκαν τη διετία 2022 -2023 προς έγκριση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την υπαγωγή τους στις  δράσεις του Ταμείου που έχουν στόχο τον μετασχηματισμό του Αγροτικού Τομέα.

    Μάλιστα όπως ανέφεραν τα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, από το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής, μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί  περισσότεροι από 40.000 παραγωγοί σε όλη τη χώρα και περισσότερες από 420 επιχειρήσεις/αγροτικοί συνεταιρισμοί, με συνολικές χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τo 1 δισ. ευρώ.

    Και σημείωσαν πως  το σύνολο των εξαγωγών των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στη Συμβολαιακή ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ περισσότερα από 50 συμβατικά και βιολογικά αγροτικά προϊόντα που υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα ταξιδεύουν σε 75 χώρες.

    Ακόμα η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει  τα συνεργατικά σχήματα σε όλο το εύρος του λειτουργικού τους κυκλώματος, εστιάζοντας στην εφαρμογή των αναγκαίων στρατηγικών επαναπροσδιορισμού του επιχειρηματικού τους μοντέλου με έμφαση στη λειτουργική ανθεκτικότητα, την εξωστρέφεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη (εφαρμογή ESG κριτηρίων) και χρηματοδοτεί κάθε βιώσιμη επιχειρηματική πρόταση που προτάσσει τη μεγέθυνση και τη λειτουργική αναδιάταξη μέσω εξαγορών, απορροφήσεων και συγχωνεύσεων.

    Διαβάστε επίσης:

    Πειραιώς: Ποιοι ρώτησαν στο Λονδίνο για το placement, νέες επαφές Μεγάλου στη Νέα Υόρκη

    Νατάσα Πασχάλη (Eurobank): «Επιδίωξή μας οι ανταγωνιστικές αμοιβές στους εργαζομένους μας»

    Ρευστότητα άνω των 3 €δισ. μέσω ομολόγων για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ