• Τράπεζες

    Εθνική Ασφαλιστική: Παράταση στο «σίριαλ» για το μέλλον της εταιρείας – Τι έγινε στο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Εθνική Τράπεζα 2.0: Το σχέδιο της Εθνικής Τράπεζας για το Ταμείο Ανάκαμψης - Στα 6 δισ. ευρώ η ελάχιστη χρηματοδότηση

    Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνικής Τράπεζας


    Σε νέα παράταση οδηγείται το σίριαλ πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Το CVC  είναι ακόμα στο παιχνίδι, για να αποκτήσει το 80% της ασφαλιστικής εταιρείας. Όπως και η λύση της διάθεσης μετοχών (από 51% ως 80%) μέσω IPO στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Χθες το μεσημέρι και τα 13 -εκτελεστικά και μη εκτελεστικά- μέλη του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, έδωσαν το παρόν στην τηλεδιάσκεψη για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, με τον CEO της τράπεζας Παύλο Μυλωνά να τους ενημερώνει  αναλυτικά για τις συζητήσεις με το CVC και να απαντά σε ερωτήσεις.

    Όλοι συμφώνησαν πως η απόφαση τους θα  πρέπει να είναι αξιοπρεπής απέναντι στους μετόχους, την κοινωνία, την πολιτεία. Και ότι θα πρέπει να είναι καθολικής αποδοχής, να συμφωνήσουν όλα τα μέλη του ΔΣ.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, σε γενικές γραμμές οι όροι του CVC δεν κρίθηκαν ικανοποιητικοί. Ωστόσο το ΔΣ συμφώνησε να δοθεί και νέα παράταση στις συζητήσεις με το fund, καθώς εκτιμούν ότι η πρόταση του βαδίζει στην οδό της βελτίωσης.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ερωτήσεις ήταν πολλές, εκφράστηκαν ενδοιασμοί, και προβληματισμοί καθώς πρόσφατα η  ΑΧΑ πέρασε στην Generali, με τίμημα μακράν καλύτερο απ΄ότι προσφέρει το CVC για τον ασφαλιστικό βραχίονα της ΕΤΕ. Αναζητήθηκαν και νέες λύσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα.

    Σημειώνουμε ότι στο ΔΣ συμμετείχαν ο  πρόεδρος της ΕΤΕ κ. Κώστας Μιχαηλίδης (μη εκτελεστικό μέλος) , η κα Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής (εκτελεστικό μέλος), ο εκπρόσωπος του ΤΧΣ κ. Περικλής Δρούγκας, και όλα τα ανεξάρτητα και μη εκτελεστικά μέλη:  κα Αικατερίνη Μπερίτση, κ. Γκίκας Χαρδούβελης, κ. Αβραάμ Γούναρης και οι ξένοι: Claude Piret, Anne Marion Bouchacourt, Wietze Reehoorn, Elena Ana Cernat, JP   Rangaswami, Matthieu Kiss.

    Και ενώ οι συζητήσεις με το CVC συνεχίζονται, ο κ. Μυλωνάς  «τρέχει» παράλληλα και την προετοιμασία του plan B, όπως ενημέρωσε χθες και τα μέλη του ΔΣ, ώστε σε περίπτωση που  ναυαγήσει η συμφωνία πώλησης, να είναι όλα έτοιμα για τη διάθεση του 51% και άνω της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω του Χρηματιστηρίου.

    Την λύση της διάθεσης μετοχών «υπερψηφίζουν» οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής , υπογραμμίζοντας πως σ΄ αυτήν την περίπτωση η αγορά θα αποτιμήσει την αξία της εταιρείας.

    Η Εθνική Ασφαλιστική πωλείται από το 2015. Το τίμημα που προσφέρει το CVC ήταν πηγή διαφωνίας από την αρχή των συζητήσεων.

    Η εταιρεία έχει προοπτικές, μπορεί να μην είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική του κόσμου, σίγουρα όμως δεν είναι και «ψιλικατζίδικο» της γειτονιάς, αναφέρουν κύκλοι της τράπεζας. Είναι μία ισχυρή εταιρεία που στο  εννεάμηνο του 2020 εμφάνισε κέρδη 53,7 εκατ ευρώ, αυξημένα κατά 15,2%, σε σχεση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

    Διαβάστε επίσης:

    Εθνική Τράπεζα: Ο Παύλος Μυλωνάς «ανοίγει τα χαρτιά του» στο ΔΣ για την Εθνική Ασφαλιστική

    Εθνική για CVC: Είναι που είναι ένας ο ενδιαφερόμενος δεν θα του το κάνουμε και εύκολο….

    Εθνική Ασφαλιστική: IPO όχι λιγότερο από το 40% βλέπει η αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ