• Τράπεζες

    Εθνική Τράπεζα: Νέα συνεδρίαση του ΔΣ για το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής – Όλες οι πληροφορίες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Συνεδριάζει και πάλι σήμερα το μεσημέρι το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας για την υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Ο CEO της τράπεζας Παύλος Μυλωνάς θα ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ για όλες τις νέες εξελίξεις που μεσολάβησαν το τελευταίο 15νθήμερο σχετικά με την πώληση της ασφαλιστικής εταιρείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει βήματα προόδου σε ότι αφορά την πρόταση του CVC , του μοναδικού ενδιαφερόμενου για την απόκτηση του 80% του ασφαλιστικού βραχίονα της τράπεζας.

    Ωστόσο δεν αναμένεται σήμερα το ΔΣ να λάβει απόφαση για το θέμα.

    Την ίδια ώρα πάει για το τέλος Φεβρουαρίου η προθεσμία για την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών για την τιτλοποίηση Frontier των 6,1 δις ευρώ.

    Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας το πλήθος των ενδιαφερομένων ξεπερνά τους 12 και αυτός είναι ο λόγος που παρατείνεται η διαδικασία, ανάμεσα τους μεγάλες εταιρείες διαχείρισης καθυστερούμενων οφειλών, και επενδυτές όπως οι: DoValue, Ιntrum, PIMCO, Bain Capital, Davidson Kempner και άλλοι έδωσαν το παρών στο Video Data Room (VDR) που είχε δημιουργήσει η Εθνική και σκάναραν τα δάνεια του project Frontier.

    Το χαρτοφυλάκιο Frontier αποτελείται από 190.000 δάνεια 80.000 δανειοληπτών τα οποία έχουν σε ποσοστό 90% εξασφαλίσεις σε ακίνητα, το 77% των δανείων της τιτλοποίησης είναι στεγαστικά, το 18% επιχειρηματικά και μικρά επαγγελματικά και το 5% καταναλωτικά.

    Με τη συναλλαγή Frontier η Εθνική Τράπεζα πέτυχε μεμιάς να μειώσει πάνω από 60% το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων της με τον δείκτη των NPEs να μειώνεται στο 12% (από σχεδόν 30% στο τέλος Σεπτεμβρίου 2020) και το ύψος των προβληματικών δανείων να υποχωρεί στα 3,9 δισ. ευρώ.

    Η τιτλοποίηση των 6,1 δισ. ευρώ έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ηρακλής» και η Εθνική Τράπεζα έχει αιτηθεί την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 3,31 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα Εθνική Τράπεζα θα λάβει τις μη δεσμευτικές προσφορές για την τιτλοποίηση Frontier μέσα στο Μάρτιο 2021, ενώ η επιλογή του προτιμητέου επενδυτή και η υπογραφή της συναλλαγής θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021.

    Διαβάστε επίσης:

    Εθνική Ασφαλιστική: «Σιγή ιχθύος» από την Εθνική Τράπεζα, πλησιάζει η ώρα της λύσης

    Εθνική Ασφαλιστική: Παράταση στο «σίριαλ» για το μέλλον της εταιρείας – Τι έγινε στο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας

    Εθνική Τράπεζα: Ο Παύλος Μυλωνάς «ανοίγει τα χαρτιά του» στο ΔΣ για την Εθνική Ασφαλιστική



    ΣΧΟΛΙΑ