• Τράπεζες

    Εθνική Τράπεζα: Συνεδριάζει το ΔΣ για την μεγάλη απόφαση για την Εθνική Ασφαλιστική

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Εθνική Τράπεζα: Στις 30 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση - Τα θέματα

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Με τις τηλεδιασκέψεις να είναι συνεχείς τις τελευταίες μέρες τα 13 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας θα συνεδριάσουν σήμερα για να πάρουν τη μεγάλη απόφαση για την Εθνική Ασφαλιστική.

    Αν και η αγορά θεωρεί δεδομένο ότι η Ασφαλιστική θα περάσει στο CVC, ο «λευκός καπνός» θα βγει μόνο όταν και τα 13 μέλη του ΔΣ βάλουν την υπογραφή τους.

    Από το προηγούμενο ΔΣ στο τέλος Ιανουαρίου, μέχρι και χθες, οι τηλεδιασκέψεις για την υπόθεση ήταν συνεχείς καθώς η απόφαση για την Εθνική Ασφαλιστική θα πρέπει να είναι ομόφωνη.

    «Προχωράμε, το CVC έχει βελτιώσει την προσφορά του, όμως δεν είναι απλό να κλείσει το deal» αναφέρει πηγή με γνώση των διαδικασιών στο mononews.gr. Όπως λέει οι ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί από μέλη του ΔΣ είναι πολλές.

    Από τη μία είναι η πώληση του 80% της ασφαλιστικής εταιρείας στο CVC με τίμημα στην περιοχή των 450 εκατ ευρώ. Κάποια μέλη του ΔΣ εκφράζουν τον φόβο μην κατηγορηθούν ότι «ξεπούλησαν» τη μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία.

    Από την άλλη είναι η πρόταση για την διάθεση μετοχών (από 51% ως 80%) μέσω IPO στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ωστόσο και αυτήν τη λύση κάποια από τα μέλη του ΔΣ την αμφισβητούν «δεν ξέρουμε αν θα πετύχει» λένε, σημειώνοντας πως η συγκυρία δεν είναι και η καλύτερη για να επιχειρηθεί εισαγωγή στο ΧΑ και ότι αποτυχία του ΙΡΟ θα έχει χειρότερες συνέπειες για την εταιρεία.

    Την λύση της διάθεσης μετοχών «υπερψηφίζουν» οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής, σημειώνοντας πως είναι «μία ισχυρή εταιρεία» που στο εννεάμηνο του 2020 εμφάνισε κέρδη 53,7 εκατ ευρώ, αυξημένα κατά 15,2%, σε σχεση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

    Το ΔΣ θα συνεδριάσει λοιπόν σήμερα το μεσημέρι και τα 13 μέλη που θα συμμετέχουν –με τηλεδιάσκεψη- είναι ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Κώστας Μιχαηλίδης (μη εκτελεστικό μέλος) , ο CEO κ. Παύλος Μυλωνάς (εκτελεστικό μέλος), η κα Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής (εκτελεστικό μέλος), ο εκπρόσωπος του ΤΧΣ κ. Περικλής Δρούγκας, και όλα τα ανεξάρτητα και μη εκτελεστικά μέλη: κα Αικατερίνη Μπερίτση, κ. Γκίκας Χαρδούβελης, κ. Αβραάμ Γούναρης και οι ξένοι: Claude Piret, Anne Marion Bouchacourt, Wietze Reehoorn, Elena Ana Cernat, JP Rangaswami, Matthieu Kiss.

    Διαβάστε επίσης:

    Η εύκολη και η δύσκολη απόφαση της Εθνικής Τράπεζας…

    Εθνική Τράπεζα: Νέα συνεδρίαση του ΔΣ για το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής – Όλες οι πληροφορίες

    Εθνική Ασφαλιστική: «Σιγή ιχθύος» από την Εθνική Τράπεζα, πλησιάζει η ώρα της λύσης



    ΣΧΟΛΙΑ