• Τράπεζες

    Θ. Καλαντώνης (Eurobank): Οι τράπεζες προτείνουν να μειωθεί κάτω από τις 100.000 ευρώ το όριο στον νέο «νόμο Κατσέλη»

    • NewsRoom
    Θεόδωρος Καλαντώνης. Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Eurobank

    Θεόδωρος Καλαντώνης. Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Eurobank


    Στην αποκάλυψη πως οι τράπεζες έχουν προτείνει την μείωση του ορίου για τους πλειστηριασμούς ακινήτων κάτω από τα 100.000 ευρώ προχώρησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank Ergasias Θεόδωρος Καλαντώνης.

    Όπως ανέφερε ο κ. Καλαντώνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο οικονομικό συνέδριο που συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και τα Economist Events στο Βερολίνο,  ο «νόμος Κατσέλη» θα ισχύει και μετά την 1η Ιανουαρίου 2019, ωστόσο, θα πρέπει να καταστούν πιο περιοριστικά τα κριτήρια επιλεξιμότητας σε σχέση με το εισόδημα αλλά και την αξία των ακινήτων.

    Μάλιστα ανέφερε πως παραμένει ανοιχτό και το σενάριο του κυπριακού μοντέλου, σύμφωνα με το οποίο το κράτος θα καταβάλλει το 1/3 της εκάστοτε δανειακής δόσης, υπό την προϋπόθεση ότι ο δανειολήπτης θα αποπληρώνει τα υπόλοιπα 2/3 της οφειλής.

    Δεν είναι εύκολη υπόθεση να διαχειριστείς 83 δισ.  μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ιδίως σε μια οικονομία όπως η ελληνική, που υπέστη μείωση ΑΕΠ της τάξης του 26%, επεσήμανε ο κ. Καλαντώνης, καταλήγοντας: όσα περισσότερα εργαλεία, τόσο το καλύτερο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ν. Καραμούζης: Ευρωπαϊκοί θεσμοί, οίκοι αξιολόγησης και αγορές πιάστηκαν απροετοίμαστοι στην κρίση



    ΣΧΟΛΙΑ