• Τράπεζες

    ΤΧΣ: Παραιτήθηκε ο CEO Μάρτιν Τζούρντα-Επιβεβαίωση mononews

    • NewsRoom
    Μάρτιν Τζούρντα , CEO του ΤΧΣ

    Μάρτιν Τζούρντα , CEO του ΤΧΣ


    O Δρ Martin Czurda ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θέση που κατείχε από τον Μάιο του 2017, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό δημοσίευμα του mononews.

    Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Γενικού Συμβουλίου και η Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου εκφράζουν τις βαθύτατες ευχαριστίες τους για τη μακρά συνεργασία με τον Δρ Czurda και εύχονται κάθε επιτυχία στα επόμενα επαγγελματικά του βήματα.

    Nα σημειωθεί ότι η τριετής θητεία του κ. Τζούρντα που έληξε τον Μάιο του 2020 ανανεώθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τιμόνι του ΤΧΣ –του οποίου ο ρόλος αλλάζει με νέο νόμο που θα έρθει προς επικύρωση στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα- αναμένεται να αναλάβει ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου κ. Ηλίας Ξηρουχάκης, ενώ το δεύτερο όνομα που ακούγεται είναι του Ιορδάνη Αϊβάζη.

    Αμεσα λοιπόν το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να βρει και να διορίσει τους αντικαταστάτες τους, ύστερα από διαγωνισμό. Να σημειωθεί ότι η θητεία των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ είναι τριετής με δυνατότητα ανανέωσης, αλλά δεν θα υπερβαίνει τη διάρκεια του Ταμείου, δηλαδή την 31η Δεκεμβρίου 2022.

    Προ ημερών ο κ. Μάρτιν Τζούρντα έδωσε συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg όπου και αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα της αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία σήμερα το Ταμείο κατέχει ποσοστό 63,1%.

    Διαβάστε επίσης

    ΤΧΣ: Την παραίτησή του υπέβαλε ο CEO Μάρτιν Τζούρντα

    Τέσσερα σενάρια για την απομείωση του ποσοστού του Τ.Χ.Σ στην Πειραιώς – Ποια είναι τα δύο σχέδια για την Α.Μ.Κ

    Η «επόμενη ημέρα» της Τράπεζας Πειραιώς: Oι κινήσεις για την μεγάλη μείωση των «κόκκινων» δανείων



    ΣΧΟΛΙΑ