• Τράπεζες

    ΤΧΣ: Την παραίτησή του υπέβαλε ο CEO Μάρτιν Τζούρντα

    Μάρτιν Τζούρντα , CEO του ΤΧΣ

    Μάρτιν Τζούρντα , CEO του ΤΧΣ


    Ο κ. Μάρτιν Τζούρντα, CEO του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υπέβαλλε –σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές –την παραίτηση του την περασμένη Παρασκευή.

    Η απομάκρυνση του κ. Τζούρντα ήταν ένα θέμα που συζητείτο έντονα στους τραπεζικούς κύκλους το τελευταίο διάστημα. Εξάλλου από την αρχή δεν έδειξε να ταιριάζουν τα «χνώτα» του Αυστριακού κ. Τζούρντα με τους Έλληνες τραπεζίτες .

    Να σημειωθεί ότι η τριετής θητεία του κ. Τζούρντα που έληξε τον Μάιο του 2020 ανανεώθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τιμόνι του ΤΧΣ –του οποίου ο ρόλος αλλάζει με νέο νόμο που θα έρθει προς επικύρωση στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα-, αναμένεται να αναλάβει ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου κ. Ηλίας Ξηρουχάκης, ενώ το δεύτερο όνομα που ακούγεται είναι του Ιορδάνη Αϊβάζη.

    Να σημειωθεί ότι πλέον το ΤΧΣ δεν έχει ουσιαστικά Εκτελεστική Επιτροπή καθώς έχουν παραιτηθεί τα δύο από τα τρία μέλη της. Στις αρχές Δεκεμβρίου είχε παραιτηθεί και η κα Μαρίκα Φραγκάκη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου, οπότε πρέπει να βρεθεί πρόσωπο και για αυτή τη θέση.

    Αμεσα λοιπόν το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να βρει και να διορίσει τους αντικαταστάτες τους, ύστερα από διαγωνισμό. Να σημειωθεί ότι η θητεία των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ είναι τριετής με δυνατότητα ανανέωσης, αλλά δεν θα υπερβαίνει τη διάρκεια του Ταμείου, δηλαδή την 31η Δεκεμβρίου 2022.

    Προ ημερών ο κ. Μάρτιν Τζούρντα, έδωσε συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg όπου και αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα της αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία σήμερα το Ταμείο κατέχει ποσοστό 63,1%.

    Διαβάστε επίσης

    Τέσσερα σενάρια για την απομείωση του ποσοστού του Τ.Χ.Σ στην Πειραιώς – Ποια είναι τα δύο σχέδια για την Α.Μ.Κ

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ιδού ο νέος νόμος για το Τ.Χ.Σ και τη συμμετοχή του στις τραπεζικές ΑΜΚ-Τι θα γίνει με την Πειραιώς

    «Τρύπιο πιθάρι» το Τ.Χ.Σ.- Στα 10 χρόνια λειτουργίας έχει «κάψει» κεφάλαια… 36,9 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ