• Τράπεζες

    Πλήρης στήριξη του Μπομπ Ντάιαμοντ στην Praxia Bank

    Ο βασικός μέτοχος της PRAXIA Bob Diamond (αριστερά) και η CEO της τράπεζας Αναστασία Σακελλαρίου (στο μέσο)


    Τέλος σε φήμες και δημοσιεύματα ότι δεν στηρίζουν την επένδυση στην Praxia Bank έβαλαν ο επικεφαλής της Atlas Merchant Capital κ. Μπομπ Ντάιαμοντ και ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Κοράντο Πασέρα.

    Χθες και οι δύο βρέθηκαν στην Αθήνα και συμμετείχαν στο ΔΣ της Praxia, δηλώνοντας την πλήρη στήριξη τους στο εγχείρημα για την ανάπτυξη της ψηφιακής τράπεζας, που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσει την λειτουργία της το 2019, και έχει διευθύνουσα σύμβουλο την κα Αναστασία Σακελλαρίου.

    Η αύξηση των 250 εκατ. ευρώ, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, πλήρως καλυμμένη από τον κ. Ντάιαμοντ. Ως γνωστόν στόχος της Praxia είναι το 2022 να έχει ίδια κεφάλαια 250 εκατ ευρώ και χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων 4 δισ. ευρώ.

    Praxia Bank

    «Μία νέα ελληνική τράπεζα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά»

    Να σημειωθεί ότι σε παλαιότερη συνέντευξη του ο κ. Ντάιαμοντ, ερωτηθείς γιατί επέλεξε να επενδύσει στην Ελλάδα, είχε απαντήσει χαρακτηριστικά πως: Η Ευρώπη και ιδιαίτερα οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, µε την Ελλάδα να ξεχωρίζει, προσφέρουν εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες.

    Η Ελλάδα ήταν µία από τις πρώτες χώρες που αισθάνθηκαν τις επιπτώσεις, αρχικά της παγκόσµιας και κατόπιν της ευρωπαϊκής κρίσης και υποχρεώθηκε σε σηµαντικές µεταρρυθµίσεις.

    Πλέον, ο τραπεζικός τοµέας στην Ελλάδα είναι από τους πλέον συγκεντρωµένους κλάδους στην Ε.Ε. και προσφέρει µεγάλες ευκαιρίες. Βλέποντας τις σηµαντικές ανάγκες ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων σε συνδυασµό µε την ταχύτατη επέκταση της ψηφιακής τραπεζικής νιώσαµε ότι οι συνθήκες είναι ώριµες να προχωρήσουµε στη δηµιουργία µιας νέας ελληνικής τράπεζας, που θα αλλάξει τα δεδοµένα στην αγορά.

    Η Praxia θα δώσει έμφαση στη χρηματοδότηση τομέων της αγοράς -και δη εξωστρεφών μικρομεσαίων επιχειρήσεων-, που τα επόμενα χρόνια θα χρειαστούν νέα κεφάλαια ύψους 30 δισ. ευρώ. Η τράπεζα θα λειτουργήσει με περιορισμένο αριθμό καταστημάτων (40 καταστήματα και 4 business center) και οι υπηρεσίες της θα είναι ψηφιοποιημένες.

    Να σημειωθεί ότι πρόσφατα  η κ. Σακελλαρίου, με αφορμή την εγκατάσταση του συστήματος Τ24 ανέφερε πως: “Σαν νεοσύστατη τράπεζα έχουμε την δυνατότητα ενός φρέσκου ξεκινήματος για να μπορέσουμε να χτίσουμε μια τράπεζα με γνώμονα την εμπειρία του πελάτη χωρίς να επιβαρυνθούμε με παραδοσιακές τραπεζικές πρακτικές”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Κλείδωσε» η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Praxia Bank



    ΣΧΟΛΙΑ