• Τράπεζες

    Η Viva πήρε την Praxia – Πλήρης επιβεβαίωση mononews – Aυτό είναι το τίμημα

    • NewsRoom
    Viva

    Χάρης Καρώνης, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Viva


    Με επίσημες ανακοινώσεις τoυς, τόσο η Praxia Bank όσο και η Viva Wallet, μεγαλομέτοχος της οποίας είναι ο  Χάρης Καρώνης, επιβεβαιώνουν την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας μεταξύ της Atlas Capital και της Viva Wallet για την απόκτηση του 100% της Praxia Bank.

    Υπενθυμίζεται ότι το mononews.gr αποκάλυψε πρώτο την καταρχήν συμφωνία των δύο πλευρών το απόγευμα της Παρασκευής. Όσον αφορά το τελικό τίμημα, διασταυρωμένες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ανήλθε σε 24,7 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, θα γίνει αύξηση κεφαλαίου κατά 15,7 εκατ. ευρώ και με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Atlas θα λάβει επιπλέον 9 εκατ. ευρώ, ενώ η συναλλαγή έγινε μέσω escrow δηλαδή τα ποσά έχουν καταβληθεί.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Praxia: 

    Η Praxiabank ανακοινώνει ότι η Atlas Merchant Capital, 100% μέτοχος της Τράπεζας, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του συνόλου των μετοχών της στην Viva Wallet Holdings.

    Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών.

    Η UBS Europe SE ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Praxiabank και της Atlas Merchant Capital.

    Από την πλευρά της η Viva ανακοίνωσε επίσης την απόκτηση του 100% των μετόχων της Praxia Bank:

    Viva Wallet Holdings ανακοινώνει τη συμφωνία με την Atlas Merchant Capital για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Praxia Bank. Η μεταβίβαση των μετοχών τελεί υπό την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος. Η απόκτηση της Praxia Bank ακολουθεί την πρόσφατη επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (Round C) της Viva Wallet, και εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της.



    ΣΧΟΛΙΑ