• Τράπεζες

    Morgan Stanley: Αντικαθιστά την Τράπεζα Πειραιώς με την Alpha Bank στις κορυφαίες επιλογές της

    James Gorman, CEO Morgan Stanley

    James Gorman, CEO Morgan Stanley


    Η Alpha Bank, εισέρχεται στη λίστα των κορυφαίων επιλογών της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley (Financials’ Finest List), παίρνοντας τη θέση της Τράπεζας Πειραιώς.

    Η αιτιολόγηση της αλλαγής από τη Morgan Stanley, η οποία συμπίπτει με τις ανακοινώσεις των συμφωνιών της Alpha Bank με την ιταλική τράπεζα Unicredit, είναι η χαμηλή αποτίμησή της και η υπεραπόδοση της Τράπεζας Πειραιώς, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

    «Με τις τιμές των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς να έχουν αυξηθεί κατά 25% τους τελευταίους 6 μήνες και κατά 133% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, αντικαθιστούμε την Τράπεζα Πειραιώς με την Alpha Bank στο Financials’ Finest List.

    Συνεχίζουμε να εκτιμούμε την Τράπεζα Πειραιώς (διατηρεί τη σύσταση overweight), δεδομένης της αμυντικής καταθετικής της βάσης και την ελκυστική αποτίμηση της, αλλά προτιμούμε την Alpha Bank λόγω της φθηνότερης αποτίμησης (0,4 φορές για το 2024 σε όρους δείκτη P/BV)», επισημαίνει η Nida Iqbal.

    Προσθέτοντας την Alpha Bank στην κατηγορία Financials’ Finest list

    Alpha Bank: Η Alpha Bank διαπραγματεύεται με 0,4 φορές για το 2025 τον δείκτη P/TBV (βάσει του consensus και των προβλέψεων της MS) για ένα δείκτη αποδοτικότητας RoTE 10,2%, έχοντας υποτιμηθεί από την πρόσφατη κορυφή στις 0,6 φορές.

    Επίσης, το διαρθρωτικό χαρτοφυλάκιο αντιστάθμισης που έχει δημιουργήσει η Alpha Bank, θα πρέπει να μετριάσει τα «χτυπήματα» στα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) στο μέλλον.

    Με περίπου 60% περιθώριο ανόδου στον αναθεωρημένο στόχο τιμής, η MS εκτιμά ότι η μετοχή έχει γίνει πολύ φθηνή για να την αγνοήσει και την αναβαθμίζει σε overweight.

    Παράλληλα, επισημαίνει τη συμφωνία με την UCG ως θετικό καταλύτη. Η νέα τιμή στόχος για την Alpha Bank είναι στα 1,99 ευρώ από 2,11 ευρώ προηγουμένως.

    Αφαίρεση της Τράπεζας Πειραιώς από τη λίστα με τις καλύτερες χρηματοπιστωτικές εταιρείες

    Τράπεζα Πειραιώς (BOPr.AT): Η MS διατηρεί την οverweight σύσταση για την Πειραιώς και βλέπει την καταθετική της βάση ως βασικό πλεονέκτημα για το μέλλον (στην πραγματικότητα, συνεχίζει να βλέπει +45% δυνητικό περιθώριο ανόδου).

    Την αφαιρεί από τη λίστα Financial’s Finest List, παρά την ελκυστική αποτίμηση και προτιμά την Alpha Bank λόγω της φθηνότερης αποτίμησής της. H τιμή στόχος για την Τράπεζα Πειραιώς είναι στα 4,16 ευρώ από 4,40 ευρώ προηγουμένως.

    Η Morgan Stanley σε χθεσινό report για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές συνέχισε τη θετική της προσέγγιση και διατήρησε την overweight σύστασή της για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς με τιμές στόχους στα 7,50 ευρώ από 8,33 ευρώ προηγουμένως και στα 4,16 ευρώ από 4,40 ευρώ προηγουμένως.

    Αναβάθμισε τη μετοχή της Alpha Bank επίσης σε overweight (από equal weight) με τιμή στόχο στα 1,99 ευρώ από 2,11 ευρώ προηγουμένως, ενώ για τη Eurobank, η σύσταση παρέμεινε σε equal weight με την τιμή στόχο στα 1,95 ευρώ από 2,10 ευρώ που ήταν προηγουμένως.

    Διαβάστε επίσης:

    Επανέρχεται σε διαπραγμάτευση η μετοχή της Alpha Bank – Οι προβληματισμοί για το τίμημα και οι κινήσεις του ΤΧΣ

    Morgan Stanley: Κορυφαίες επιλογές Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα – Ψηλά στη λίστα και η Eurobank

    Big deal Alpha-Unicredit: Τι θα κάνει η Reggeborgh που κατέχει το 9,1% των μετοχών της Alpha



    ΣΧΟΛΙΑ