• Τράπεζες

    Μέσα σε 10 ώρες κερδίζει 100 εκ ευρώ ο μεγαλομέτοχος της Πειραιώς και της Alpha ( λόγω Remain)

    Κομισιόν


    Εντυπωσιακές είναι οι (λογιστικές) αποδόσεις των μεγαλομετόχων του Ελληνικού χρηματιστηρίου καθώς ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, για δεύτερη διαδοχική ημέρα καταγράφει σημαντικά κέρδη . Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 4,38% και βρίσκεται στις  612 μονάδες. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο John Paulson μέσα σε δυο συνεδριάσεις (Παρασκευή και σήμερα Δευτέρα) , σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr έχει κερδίσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ σε υπεραξία καθώς οι μετοχές που κατέχει δηλαδή η Alpha Bank , η Πειραιώς και η ΕΥΔΑΠ έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο.

    John Paulson. Επικεφαλἠς Paulson & Co
    John Paulson. Επικεφαλἠς Paulson & Co

    Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα ισχύει το reverse split στο δείκτη FTSE 25, από 160 έγινε 1600 (χ10) και η αξία του από 800 (160χ5) έγινε 3200 (1600χ2). Επίσης, υπήρξαν αλλαγές των Δεικτών FTSE/Χ.Α. Δείκτης Τραπεζών (ΔΤΡ) και FTSE/Χ.Α.-Χ.Α.Κ. Τραπεζικός Δείκτης (FTSEB) πολλαπλασιάζοντας τις τρέχουσες τιμές τους επί 20.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αλλαγή αυτή ευνοεί τους επενδυτές μειώνοντας το δυσβάσταχτο κόστος λόγω χαμηλής αξίας, ενώ μπορεί να ενδυναμώσει σημαντικά την εμπορευσιμότητα μιας και θα προσελκύσει περισσότερους traders  Έλληνες και ξένους  που τόσο ανάγκη έχει η αγορά μας. Εκτός των άλλων η αντιστάθμιση θα έχει μικρότερο κόστος σε σχέση με το παρελθόν μιας και με πολύ μικρότερο αριθμό συμβολαίων κάποιος θα μπορεί να κινηθεί αντίστοιχα.

    Στα της σημερινής συνεδρίασης τώρα, όπως και την Παρασκευή, ο τραπεζικός κλάδος έχει τα μεγαλύτερα κέρδη μιας και είχε πιεστεί περισσότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους ενώ το πιο πιθανόν η εβδομάδα να έχει νέα για τον κλάδο από πλευράς ΕΚΤ με την Ελλάδα να έχει ένα παραπάνω νέο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη που κρέμεται από τα αποτελέσματα του Αγγλικού δημοψηφίσματος.

    Υπενθυμίζεται εδώ ότι στη συνεδρίαση της Τετάρτης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να δώσει το “πράσινο φως” για την επαναφορά του waiver στα ελληνικά ομόλογα, με την Τράπεζα της Ελλάδας να εκτιμά ότι τα άμεσα οφέλη για τις ελληνικές τράπεζες θα είναι στα 400-500 εκατ. ευρώ.

    Η επαναφορά του waiver σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα αρχίσει εκ νέου να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις, κάτι που θα διασφαλίσει φθηνότερη χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες. Παράλληλα, η ΕΚΤ αναμένεται να αποφασίσει για το πότε θα ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE). Το πρόγραμμα αφορά κρατικούς τίτλους ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια εγχώριων ομίλων.

    Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημειώνει άλμα 13,53%, η Εθνική κερδίζει 12,66%, η Alpha Bank ενισχύεται κατά 11,62% και η Eurobank βρίσκεται στο +9,70%. Εκτός όμως του τραπεζικού κλάδου, έντονη ανοδική κίνηση καταγράφουν και οι περισσότερες μη τραπεζικές μετοχές, με την Jumbo να είναι στο +6,23% και τις Βιοχαλκο, Aegean και Ελλάκτωρ να σημειώνουν κέρδη άνω του 5%.

    Άλμα άνω του 4% σημειώνουν οι ΟΛΠ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΧΑΕ, άνω του +3% κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ, ενώ άνω του 2% είναι τα κέρδη σε Folli Follie, Τιτάν, Λάμδα και ΕΕΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/tesseris-tenies-didaskoun-pos-tha-ginis-super-manager/54930

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/sinantisi-tsipra-mitsotaki-mekafti-atzenta/54970



    ΣΧΟΛΙΑ