• Τράπεζες

    Υπ. Οικονομικών ΗΠΑ για First Republic Bank: Το τραπεζικό σύστημα παραμένει υγιές και ανθεκτικό

    Τζάνετ Γέλεν, Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ

    Τζάνετ Γέλεν, Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ


    Πιστεύουμε πως το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ παραμένει υγιές και ανθεκτικό δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, στον απόηχο της συμφωνίας για τo πέρασμα των καταθέσεων της First Republic Bank στην JPMorgan, μετά την πτώχευση της περιφερειακής τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο.

    Το υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ χαρακτήρισε μάλιστα ως ενθαρρυντική εξέλιξη το γεγονός πως η κρίση με την First Republic επιλύθηκε με το λιγότερο δυνατό κόστος για το Ταμείο Ασφάλισης των Καταθέσεων..

    Η περιφερειακή τράπεζα δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες ισχυρή πίεση, καθώς στα αποτελέσματα τριμήνου που παρουσίασε καταγράφηκε μια πολύ μεγαλύτερη φυγή καταθέσεων από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές, η οποία ξεκίνησε μετά την κατάρρευση των SVB και Signature Bank. Οι πιέσεις ενισχύθηκαν υπό τις δηλώσεις αξιωματούχων πως η FED δεν επρόκειτο να στηρίξει ουσιαστικά την τράπεζα.

    Η First Republic Bank έγινε έτσι το τρίτο πιστωτικό ίδρυμα που πτωχεύει μέσα σε δύο μήνες στις ΗΠΑ, με την JPMorgan να συμφωνεί να πάρει 173 δισεκατομμύρια δολάρια από τα δάνεια της τράπεζας και 30 δισεκατομμύρια δολάρια από τους τίτλους της, συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων 92 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Κατέρρευσε η First Republic Bank – Στην JPMorgan περνούν οι καταθέσεις



    ΣΧΟΛΙΑ