Τράπεζες

HSBC: Απροσδόκητη αύξηση κερδών στο γ’ τρίμηνο

  • NewsRoom
HSBC: Αναβαθμίζει συστάσεις για τις ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές-στόχοι


Η HSBC Holdings ανακοίνωσε απροσδόκητη αύξηση των κερδών γ’ τριμήνου, καθώς υποχώρησαν οι ανησυχίες για αύξηση των επισφαλών δανείων από την πανδημία, επιτρέποντας στην τράπεζα να ανακοινώσει επαναγορά μετοχών 2 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, η τράπεζα τόνισε πως αυξήθηκαν οι προβλέψεις της για το κόστος το 2022 στα 32 δισ. δολάρια από τα 31 δισ. δολάρια, εξαιτίας πιέσεων στον πληθωρισμό.

«Ενώ διατηρούμε μια επιφυλακτική στάση για το περιβάλλον εξωτερικού κινδύνου, πιστεύουμε ότι τα χαμηλά των προηγουμένων τριμήνων είναι πίσω μας» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Neil Quinn.

Ο Quinn, ο οποίος ανέλαβε τη θέση το 2020 καθώς ξεκίνησε η πανδημία, ποντάρει ότι η Ασία θα ηγηθεί της ανάπτυξης, μεταφέροντας στελέχη εκεί και επενδύοντας δισεκατομμύρια στις πολυτελείς δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου.

Η HSBC ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 5,4 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο, έναντι 3,1 δισ. δολαρίων πριν από έναν χρόνο και έναντι των 3,78 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η HSBC απελευθέρωσε 700 εκατ. δολάρια σε μετρητά που είχε εξοικονομήσει σε περίπτωση εκτόξευσης των επισφαλών δανείων στην πανδημία, σε αντίθεση με το προηγούμενο έτος που είχε αναλάβει προβλέψεις 800 εκατ. δολαρίων.

Στην πραγματικότητα, οι οικονομικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί, ενώ τα δάνεια ανταποκρίνονται καλύτερα από ό,τι αναμενόταν.

Διαβάστε ακόμη:

Οι βιώσιμες χρηματοδοτήσεις το νέο στοίχημα των τραπεζών

MSCI: Τι λένε στο CITY του Λονδίνου για ΔΕΗ, JUMBO και MytilineosΣΧΟΛΙΑ