• Τράπεζες

    Eθνική Τράπεζα: Μπαίνουν οι τελικές υπογραφές για τη μεταβίβαση του Frontier στην doValue

    • Contributor
    Παύλος Μυλωνάς. CEO Εθνική Τράπεζα

    Παύλος Μυλωνάς. CEO Εθνική Τράπεζα


    Θέμα 24ώρων, ίσως και αύριο, είναι οι τελικές υπογραφές για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του πρότζεκτ Frontier της Εθνικής Τράπεζας και τη μεταβίβαση του στη κοινοπραξία doValue-Bain-Fortress, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Η συμφωνία περιλαμβάνει και την μετακίνηση 150 εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας στην doValue.

    H κοινοπραξία είχε αναδειχτεί προτιμητέος επενδυτής για την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων μικτής λογιστικής αξίας 6,1 δις ευρώ του πρότζεκτ Frontier στις 20 Ιουλίου. Η είδηση τότε είδε τη μετοχή της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Μιλάνου doValue να κερδίζει 6%.

    Όπως έχει γράψει το mononews.gr, η Εθνική θα προσφέρει ελκυστικό οικονομικό πακέτο σε όσους επιθυμούν να μετακινηθούν στη doValue.

    To πρότζεκτ Frontier περιλαμβάνει 190.000 μη εξυπηρετούμενα δάνεια εκ των οποίων περίπου το 77% είναι στεγαστικά, το 18% δάνεια μικρών επιχειρήσεων και το υπόλοιπο 5% καταναλωτικά.

    Καθώς το χαρτοφυλάκιο της τιτλοποίησης αποτελείται κυρίως από στεγαστικά τα οποία έχουν ενέχυρο κατοικίες, διασφαλίζεται η ομαλή πορεία των ανακτήσεων. Η doValue ως credit servicer θα αναλάβει και τη διαχείριση των εν λόγω μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Και άλλοι μεγάλοι παίκτες όπως οι Intrum, Cepal, QQuant που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά των servicers είχαν διεκδικήσει το Frontier.

    H doValue με την ανάληψη της διαχείρισης του Frontier καθίσταται ο leader της εγχώριας αγοράς διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων με χαρτοφυλάκιο άνω των 36 δις ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Εθνική 2.0: Το σχέδιο της Εθνικής Τράπεζας για το Ταμείο Ανάκαμψης – Στα 6 δισ. ευρώ η ελάχιστη χρηματοδότηση



    ΣΧΟΛΙΑ