• Τράπεζες

    Ελένη Βρεττού (Attica Bank): Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να μεγαλώσουμε μαζί τους

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ελένη Βρεττού, CEO Attica Bank

    Ελένη Βρεττού, CEO Attica Bank


    Είμαστε εδώ να σας στηρίξουμε και να μεγαλώσουμε μαζί σας…

    Με τα λόγια αυτά η  Ελένη Βρεττού, CEO της Attica Bank,  αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς οι μεγάλες τράπεζες εστιάζουν στους μεγάλους πελάτες και «παραμελούν» τους μικρούς. Και όπως είπε, αυτό το κενό προσδοκά να καλύψει η Τράπεζα Αττικής που μαζί με την Παγκρήτια θα δημιουργήσουν τον 5ο τραπεζικό πυλώνα.

    Μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΣΕΒΕ (στο περιθώριο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του που πραγματοποιήθηκε προχθές  Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη), για την χρηματοδότηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων,  η Ελένη Βρεττού με την αμεσότητα που την χαρακτηρίζει ρώτησε πόσοι από τους επιχειρηματίες που παρακολουθούσαν τη συζήτηση είναι πελάτες της τράπεζας και τους είπε:

    -Θέλουμε να ακούσουμε ποιες είναι οι ανάγκες σας. Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί τα προϊόντα που θα σας καλύπτουν…

    «Είμαστε χαρούμενοι στην Attica Bank που η τράπεζα επέστρεψε σε κερδοφορία και  για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει ένα φιλόδοξο και ρομαντικό σχέδιο για τη συγχώνευση με την Παγκρήτια,  που θα δημιουργήσει τον 5ο τραπεζικό πυλώνα και θα είναι μία τράπεζα υγιής με πανελλαδική εμβέλεια».

    Και συμπλήρωσε: «Είμαστε και εμείς μικρές τράπεζες και ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε να μεγαλώσετε και εσείς μαζί με εμάς».

    Αναφέρθηκε στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας με 475 εκατ ευρώ και στο group  των επενδυτών της Thrivest, που έχουν  την διάθεση και κεφάλαια  να εξελίξουν την τράπεζα, συμπληρώνοντας πως: «έχουν επενδύσει ήδη 165 εκατ ευρώ σε Αττικής και Παγκρήτια».

    «Υπάρχει χώρος και για 5η και για 6η τράπεζα, πέρα από τις συστημικές» υπογράμμισε η Ελένη Βρεττού.

    Μάλιστα σημείωσε: Έχουμε 3,5 δις καταθέσεις κι είμαστε εδώ να καλύψουμε το κενό για εκείνες τις επιχειρήσεις  που δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες –παρότι έχουν τις προϋποθέσεις-, ή δεν είναι ικανοποιημένες από την εξυπηρέτηση.

    Η Ελένη Βρεττού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ταχύτητα της εξυπηρέτησης που προσφέρει η Attica Bank λέγοντας: «Το πλεονέκτημα μας είναι ότι μπορούμε να συντονιστούμε γρήγορα και να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας, φέρνοντας το παράδειγμα πελάτη που δραστηριοποιείται στον κλάδο της ενέργειας και χρειαζόταν 250 εγγυητικές επιστολές. Απευθύνθηκε σε δύο συστημικές τράπεζες, η μία του είπε να περιμένει 1 μήνα, και η δεύτερη ότι δεν θα ασχοληθεί».

    «Ήρθε σε μας και είχε τις 250 εγγυητικές σε 10 μέρες», είπε η κα Βρεττού. Ακόμα συμπλήρωσε πως  η τράπεζα έχει κάνει «προξενιά» για να τοποθετηθούν ξένοι επενδυτές σε μικρές επιχειρήσεις.

    Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι στη χρηματοδότηση τους είπε χαρακτηριστικά: Οι μεγάλες τράπεζες είναι προσανατολισμένες στους μεγάλους πελάτες και παραμελούν τους μικρούς.

    Υπάρχει λοιπόν χώρος και για άλλες τράπεζες, τόνισε.

    Ενώ για τα «κόκκινα» δάνεια που εξακολουθούν να αποτελούν βάρος είπε πως: «Ο Ηρακλής ΙΙΙ θα βοηθήσει και μας τις μη συστημικές  να ελαφρυνθούμε».

    Εκτίμησε δε, πως η αποκλιμάκωση των επιτοκίων θα έρθει από τα τέλη του 2024, «υψηλός πληθωρισμός και υψηλά επιτόκια δημιουργούν μία νέα συνθήκη, στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι» είπε και συμπλήρωσε: «οι τραπεζίτες της δικής μου γενιάς  δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε  σε ανάλογο περιβάλλον, είναι και για μας πρόκληση».

    Σήμερα η Attica Bank στηρίζει τις ελληνικές εισαγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις μέσω ενός ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου υπηρεσιών και με νέες πιο ευέλικτες και ταχύτερες διαδικασίες διαχείρισης και διεκπεραίωσης εργασιών.

    Στο πλαίσιο αυτό:

    • Η τράπεζα έχει ανανεώσει όλες τις λειτουργίες και διαδικασίες του Trade Finance και μπορεί αυθημερόν να εκτελεί τα αιτήματα των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο διεθνές εμπόριο και επιπλέον, ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της συναλλαγής να αποστέλλει αυτοματοποιημένα το αντίγραφο swift και τα λοιπά παραστατικά στο email του πελάτη.
    • Συμμετέχει στα τρέχοντα προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ενίσχυσης ρευστότητας, ψηφιακής και πράσινης μετάβασης), ενώ παράλληλα, συνεχίζει την αξιολόγηση αιτήσεων χρηματοδότησης από τα υπόλοιπα ενεργά προγράμματα, όπως το Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας και το εγγυοδοτικό προϊόν ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ.
    • Αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο προϊόν προκειμένου να σταθεί αρωγός στα αναπτυξιακά πλάνα των επιχειρηματιών της Βόρειας Ελλάδας, με έμφαση στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, στις οποίες έχει κατευθυνθεί άνω του 50% των πόρων που έχει εκταμιεύσει η Attica Bank μέσω του προγράμματος ERDF σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (E.I.F.).
    • Συμμετέχει σε κάθε δράση που αφορά σε χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είτε αφορά σε συγκεκριμένη περιοχή (Ταμείο Δυτικής Μακεδονίας), είτε σε όλη την ελληνική επικράτεια.

    Διαβάστε επίσης

    Ελένη Βρεττού (Attica Bank): Δημιουργούμε προϊόντα για τις ανάγκες των εξαγωγικών επιχειρήσεων

    Ο Ηρακλής ΙΙΙ έρχεται, οι τράπεζες ετοιμάζουν νέα πακέτα τιτλοποιήσεων και πωλήσεων χαρτοφυλακίων

    Attica Bank: Προκήρυξη διαγωνισμού για αξιοποίηση 13 ακινήτων

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ