• Τράπεζες

    Μυλωνάς – Χαρδούβελης: Τα δείπνα «ανάπτυξης» της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη – Τα ραντεβού

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Οι συναντήσεις Παύλου Μυλωνά και Γκίκα Χαρδούβελη με τους επιχειρηματίες της Κρήτης

    Παυλος Μυλωνάς – Γκίκας Χαρδούβελης


    Ο CEO της Εθνικής Τράπεζας κ. Παύλος Μυλωνάς, ο πρόεδρος κ. Γκίκας Χαρδούβελης και στελέχη της ΕΤΕ βρίσκονται από χθες το απόγευμα στην συμπρωτεύουσα και πρόκειται να έχουν σειρά επαφών με ισχυρούς επιχειρηματίες πελάτες της τράπεζας.

    Εχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον δύο δείπνα μέχρι την Παρασκευή το βράδυ.

    Κύριο αντικείμενο της συζήτησης και της ανταλλαγής απόψεων με τους επιχειρηματίες της Β. Ελλάδος είναι η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, που αποτελεί και την μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει το αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας.

    Οι νέες επενδύσεις σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις δημιουργούν ένα εκρηκτικό θετικό μίγμα, που μπορεί να οδηγήσει στον πλήρη μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.

    Ο κ. Μυλωνάς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλέσει τους επιχειρηματίες να αδράξουν την ευκαιρία και να συμβάλλουν με τα επενδυτικά τους σχέδια στην αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης της χώρας.

    «Το όραμα μας είναι να γίνει η Εθνική, η τράπεζα πρώτης επιλογής που στηρίζει την ανάπτυξη και έχει ανθρώπινο πρόσωπο», έχει αναφέρει επανειλημμένα ο κ. Μυλωνάς τονίζοντας πως η ΕΤΕ βρίσκεται στο πλευρό των πελατών της ως σύμβουλος στην επιλογή των κατάλληλων έργων.

    Όπως έχει αναφέρει ο κ. Μυλωνάς η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη ευκαιρία, από αυτές που παρουσιάζονται κάθε 20 χρόνια, καθώς οι χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο, μαζί με τη μόχλευση μέσω τραπεζικού δανεισμού και ιδίων κεφαλαίων, θα κινητοποιήσουν χρηματοδοτικούς πόρους άνω των 60 δισ. ευρώ μέχρι το 2026, ενώ στην αγορά θα πέσουν και οι πόροι από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

    Βέβαια για να περάσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις –και κατ’ επέκταση η ελληνική οικονομία στην επόμενη μέρα- η απορρόφηση των κεφαλαίων είναι αναγκαίο και σημαντικό βήμα, ωστόσο ακόμα πιο κρίσιμο βήμα είναι οι μεταρρυθμίσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης, ώστε να μεγιστοποιηθεί το μακροχρόνιο αναπτυξιακό δυναμικό της οικονομίας.

    Στην προσπάθεια αυτή ο ρόλος των τραπεζών είναι κομβικός καθώς μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά με την τεχνογνωσία τους στην αξιολόγηση βιώσιμων έργων και στη χρηματοδότηση τους.

    Όπως έχει σημειώσει σε ομιλία του ο κ. Μυλωνάς:

    Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας -Ελλάδα 2.0- αποτελεί την πιο φιλόδοξη απόπειρα συνδυαστικής αναβάθμισης του ανθρώπινου, φυσικού και θεσμικού κεφαλαίου της χώρας, μέσα σε μια μόνο εξαετία, με στόχο ένα πολλαπλασιαστικό και διατηρήσιμο αναπτυξιακό αποτέλεσμα.

    Η στόχευση αυτή συνδυάζεται με την ώριμη φάση αναδιάρθρωσης του ανταγωνιστικού τμήματος της οικονομίας, το οποίο ήδη λειτουργεί με γνώμονα το μέλλον και είναι έτοιμο να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τις ευκαιρίες που δίνονται.

    Στην Εθνική Τράπεζα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις.

    Εχοντας ξεκινήσει ένα ευρύ Πρόγραμμα Μετασχηματισμού εδώ και τρία χρόνια, στοχεύουμε να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο της Τράπεζας υπό το πρίσμα των νέων αναγκών και προκλήσεων της ελληνικής οικονομίας.

    Επένδυση σε ανθρώπινο κεφάλαιο, ψηφιακή εμβάθυνση, ανθρωποκεντρική αντίληψη αλλά και εταιρική υπευθυνότητα και περιβαλλοντική ευθύνη, αποτελούν βασικές εκφάνσεις των στρατηγικών προτεραιοτήτων μας.

    Αυτό πιστεύω ότι θα μετεξελίξει την τράπεζα από διαμεσολαβητή ρευστότητας σε ολοκληρωμένο οικονομικό σύμβουλο, φορέα μετασχηματισμού και στρατηγικό εταίρο, πάντα βασισμένο στις δυνατές Αξίες μας, οι οποίες φιλοδοξούμε να χαρακτηρίζουν την κάθε μας κίνηση.

    Αναμφίβολα, η έξυπνη διαχείριση των δεδομένων ανακηρύσσεται σε κεντρικό στρατηγικό πλεονέκτημα.

    Η μακροχρόνια ανάπτυξη και ευημερία προϋποθέτουν τη συμπερίληψη, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερου αριθμού οικονομικών μονάδων (επιχειρήσεων και νοικοκυριών) στην αναπτυξιακή διαδικασία.

    Απαραίτητη προϋπόθεση είναι επίσης και η ενίσχυση της δυνατότητας των ανταγωνιστικών επιχειρήσεων να γίνουν ακόμη πιο τολμηρές και να υλοποιήσουν τα πλέον φιλόδοξα σχέδιά τους.

    Αυτό ακριβώς επιδιώκουμε αποφασιστικά να στηρίξουμε και πιστεύω ότι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε άμεσα. Θέλουμε να καταστούμε η Τράπεζα Πρώτης Επιλογής στην Ελλάδα, ο βασικός πυλώνας, δίαυλος μετασχηματισμού και συνδιαμορφωτής της επόμενης μέρας για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεργασία Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και ΣΕΒ για την ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας

    Την Τετάρτη 15/9 «κλειδώνουν» τα warrants της Attica Bank



    ΣΧΟΛΙΑ